Tudi s pomočjo Tweeterja lahko pridobite tvegani kapital

Mlada podjetnika Scott in Stacey Ferreira sta dokaz, da priložnosti za uspeh ležijo na vsakem koraku, potrebno jih je le zgrabiti. Za svoje mlado podjetje sta prejela 1 milijon dolarjev tveganega kapitala, zgolj zato, ker se je Stacey odzvala na sporočilo na Twittru enega od investitorjev.
Tudi s pomočjo Tweeterja lahko pridobite tvegani kapital

Tudi s pomočjo Twittra lahko pridobite tvegani kapital. (Vir slike: sxc.hu)

Stacey, 19, in Scott, 21, sta brat in sestra, ki sta na projektu MySocialCloud.com začela delati lansko poletje. Napravila sta spletno aplikacijo, ki omogoča ljudem shranjevanje uporabniških imen in gesel za različne spletne profile. Do ideje je prišel Scott, ko se mu je nekega dne pokvaril računalnik in je izgubil dokument, na katerem je imel shranjena vsa uporabniška imena in gesla. Da bi lahko ves čas posvetil razvoju aplikacije, je celo pustil študij. Velik delež je prispevala tudi Stacey, ki je vseskozi pomagala pri razvoju aplikacije.

Nekega dne pa je Stacey na Twittru mimogrede naletela na sporočilo milijonarja Richarda Bransona, ki je vsakogar, ki je bil voljan donirati 2,000 dolarjev njegovi dobrodelni organizaciji, povabil na srečanje v Miamiju. S pomočjo staršev sta Scott in Stacey zbrala 4,000 dolarjev in že 2 dni po objavi odšla na srečanje. Tega se je udeležilo 18 mladih podjetnikov in vsak je dobil priložnost na kratko predstaviti svoj projekt. Po srečanju sta Stacey in Scott odšla domov, vendar ostala v stiku z Bransonom.

Istočasno sta se dogovarjala tudi z Murdockom, soustanoviteljem Insight Venture Partners, podjetja, ki nudi tvegani kapital mladim perspektivnim podjetjem. Murdock se je nekega dne oglasil na sedežu njunega podjetja in jima postavil nekaj vprašanj o poslovanju in viziji. Naslednji dan jima je sporočil, da sta se on in Branson odločila investirati v podjetje MySocialCloud.com.

Stacey je navdušena nad dejstvom, kako lahko socialna omrežja spremenijo življenje tudi preprostim ljudem. Če ne bi opazila sporočila na Twittru, njuno podjetje ne bi bilo tam, kjer je danes. Scott pa meni, da je k pridobitvi kapitala najbrž močno prispevalo dejstvo, da je podjetje že razvilo prvi prototip, ki je približno nakazal nadaljnjo smer razvoja in vizijo. Investicija je le še pomagala dodatno pospešiti razvoj podjetja.

Sprejemanje naključnih priložnosti lahko torej podjetje pripelje do milijona evrov tveganega kapitala. Boste odslej bolj odprti za naključne priložnosti?

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje