Tudi s pomočjo Tweeterja lahko pridobite tvegani kapital

Mlada podjetnika Scott in Stacey Ferreira sta dokaz, da priložnosti za uspeh ležijo na vsakem koraku, potrebno jih je le zgrabiti. Za svoje mlado podjetje sta prejela 1 milijon dolarjev tveganega kapitala, zgolj zato, ker se je Stacey odzvala na sporočilo na Twittru enega od investitorjev.
Tudi s pomočjo Tweeterja lahko pridobite tvegani kapital

Tudi s pomočjo Twittra lahko pridobite tvegani kapital. (Vir slike: sxc.hu)

Stacey, 19, in Scott, 21, sta brat in sestra, ki sta na projektu MySocialCloud.com začela delati lansko poletje. Napravila sta spletno aplikacijo, ki omogoča ljudem shranjevanje uporabniških imen in gesel za različne spletne profile. Do ideje je prišel Scott, ko se mu je nekega dne pokvaril računalnik in je izgubil dokument, na katerem je imel shranjena vsa uporabniška imena in gesla. Da bi lahko ves čas posvetil razvoju aplikacije, je celo pustil študij. Velik delež je prispevala tudi Stacey, ki je vseskozi pomagala pri razvoju aplikacije.

Nekega dne pa je Stacey na Twittru mimogrede naletela na sporočilo milijonarja Richarda Bransona, ki je vsakogar, ki je bil voljan donirati 2,000 dolarjev njegovi dobrodelni organizaciji, povabil na srečanje v Miamiju. S pomočjo staršev sta Scott in Stacey zbrala 4,000 dolarjev in že 2 dni po objavi odšla na srečanje. Tega se je udeležilo 18 mladih podjetnikov in vsak je dobil priložnost na kratko predstaviti svoj projekt. Po srečanju sta Stacey in Scott odšla domov, vendar ostala v stiku z Bransonom.

Istočasno sta se dogovarjala tudi z Murdockom, soustanoviteljem Insight Venture Partners, podjetja, ki nudi tvegani kapital mladim perspektivnim podjetjem. Murdock se je nekega dne oglasil na sedežu njunega podjetja in jima postavil nekaj vprašanj o poslovanju in viziji. Naslednji dan jima je sporočil, da sta se on in Branson odločila investirati v podjetje MySocialCloud.com.

Stacey je navdušena nad dejstvom, kako lahko socialna omrežja spremenijo življenje tudi preprostim ljudem. Če ne bi opazila sporočila na Twittru, njuno podjetje ne bi bilo tam, kjer je danes. Scott pa meni, da je k pridobitvi kapitala najbrž močno prispevalo dejstvo, da je podjetje že razvilo prvi prototip, ki je približno nakazal nadaljnjo smer razvoja in vizijo. Investicija je le še pomagala dodatno pospešiti razvoj podjetja.

Sprejemanje naključnih priložnosti lahko torej podjetje pripelje do milijona evrov tveganega kapitala. Boste odslej bolj odprti za naključne priložnosti?

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje