Tudi s pomočjo Tweeterja lahko pridobite tvegani kapital

Avtor — 31.07.2012
Mlada podjetnika Scott in Stacey Ferreira sta dokaz, da priložnosti za uspeh ležijo na vsakem koraku, potrebno jih je le zgrabiti. Za svoje mlado podjetje sta prejela 1 milijon dolarjev tveganega kapitala, zgolj zato, ker se je Stacey odzvala na sporočilo na Twittru enega od investitorjev.
Tudi s pomočjo Tweeterja lahko pridobite tvegani kapital

Tudi s pomočjo Twittra lahko pridobite tvegani kapital. (Vir slike: sxc.hu)

Stacey, 19, in Scott, 21, sta brat in sestra, ki sta na projektu MySocialCloud.com začela delati lansko poletje. Napravila sta spletno aplikacijo, ki omogoča ljudem shranjevanje uporabniških imen in gesel za različne spletne profile. Do ideje je prišel Scott, ko se mu je nekega dne pokvaril računalnik in je izgubil dokument, na katerem je imel shranjena vsa uporabniška imena in gesla. Da bi lahko ves čas posvetil razvoju aplikacije, je celo pustil študij. Velik delež je prispevala tudi Stacey, ki je vseskozi pomagala pri razvoju aplikacije.

Nekega dne pa je Stacey na Twittru mimogrede naletela na sporočilo milijonarja Richarda Bransona, ki je vsakogar, ki je bil voljan donirati 2,000 dolarjev njegovi dobrodelni organizaciji, povabil na srečanje v Miamiju. S pomočjo staršev sta Scott in Stacey zbrala 4,000 dolarjev in že 2 dni po objavi odšla na srečanje. Tega se je udeležilo 18 mladih podjetnikov in vsak je dobil priložnost na kratko predstaviti svoj projekt. Po srečanju sta Stacey in Scott odšla domov, vendar ostala v stiku z Bransonom.

Istočasno sta se dogovarjala tudi z Murdockom, soustanoviteljem Insight Venture Partners, podjetja, ki nudi tvegani kapital mladim perspektivnim podjetjem. Murdock se je nekega dne oglasil na sedežu njunega podjetja in jima postavil nekaj vprašanj o poslovanju in viziji. Naslednji dan jima je sporočil, da sta se on in Branson odločila investirati v podjetje MySocialCloud.com.

Stacey je navdušena nad dejstvom, kako lahko socialna omrežja spremenijo življenje tudi preprostim ljudem. Če ne bi opazila sporočila na Twittru, njuno podjetje ne bi bilo tam, kjer je danes. Scott pa meni, da je k pridobitvi kapitala najbrž močno prispevalo dejstvo, da je podjetje že razvilo prvi prototip, ki je približno nakazal nadaljnjo smer razvoja in vizijo. Investicija je le še pomagala dodatno pospešiti razvoj podjetja.

Sprejemanje naključnih priložnosti lahko torej podjetje pripelje do milijona evrov tveganega kapitala. Boste odslej bolj odprti za naključne priložnosti?

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje