Tudi Universal brez DRM zaščite

Založba Universal Music Group sledi EMI-ju in drugim, ki so pred kratkim napovedali prodajo glasbe brez protipiratske zaščite.
Tudi Universal brez DRM zaščite

Universal je napravil pomemben korak.

Universal je največja svetovna glasbena založba. Sprejetje omenjenega ukrepa je zelo pozitivno in bo v veliki meri vplivalo na prihodnost v glasbeni industriji.

Zaenkrat novost sicer ne bo veljala za njihovo celotno glasbeno zbirko, še vedno pa za velik del le te. Glasbo bodo prodajali preko že obstoječih glasbenih verig, kot so RealNetworks, Wal-Mart, Amazon.com in drugi.

Zanimivo je, da glasba prodana preko iTunes Store zaenkrat še ne bo brez DRM zaščite. To pomeni, da glasba kupljena prek Appla ne bo delovala drugje kot na iPodih oziroma Applovi programski opremi. Prav tako velja obratno. Torej glasba, kupljena pri nekaterih Applovih tekmecih ne bo delovala na njihovih predvajalnikih glasbe.

Universalov ukrep bo zaenkrat deloval nekaj mesecev, začenši z januarjem prihodnje leto. Glavni namen je preučevati posledice na trg, predvsem bodo strokovnjaki poskušali preveriti, kako odstranitev protipiratske zaščite deluje na piratstvo. Zanimivo bo opazovati odziv ostalih založb, Universal in EMI (ki je glasbo brez zaščite ponudil prvi), kateri sta namreč med tremi največjimi glasbenimi založbami na svetu.

Poleg tega je ukrep tudi poizkus konkurirati Applu, ki je s svojo iTunes Store trenutno največji prodajalec glasbe v digitalni obliki na ameriškem trgu.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje