Tudi Universal brez DRM zaščite

Založba Universal Music Group sledi EMI-ju in drugim, ki so pred kratkim napovedali prodajo glasbe brez protipiratske zaščite.
Tudi Universal brez DRM zaščite

Universal je napravil pomemben korak.

Universal je največja svetovna glasbena založba. Sprejetje omenjenega ukrepa je zelo pozitivno in bo v veliki meri vplivalo na prihodnost v glasbeni industriji.

Zaenkrat novost sicer ne bo veljala za njihovo celotno glasbeno zbirko, še vedno pa za velik del le te. Glasbo bodo prodajali preko že obstoječih glasbenih verig, kot so RealNetworks, Wal-Mart, Amazon.com in drugi.

Zanimivo je, da glasba prodana preko iTunes Store zaenkrat še ne bo brez DRM zaščite. To pomeni, da glasba kupljena prek Appla ne bo delovala drugje kot na iPodih oziroma Applovi programski opremi. Prav tako velja obratno. Torej glasba, kupljena pri nekaterih Applovih tekmecih ne bo delovala na njihovih predvajalnikih glasbe.

Universalov ukrep bo zaenkrat deloval nekaj mesecev, začenši z januarjem prihodnje leto. Glavni namen je preučevati posledice na trg, predvsem bodo strokovnjaki poskušali preveriti, kako odstranitev protipiratske zaščite deluje na piratstvo. Zanimivo bo opazovati odziv ostalih založb, Universal in EMI (ki je glasbo brez zaščite ponudil prvi), kateri sta namreč med tremi največjimi glasbenimi založbami na svetu.

Poleg tega je ukrep tudi poizkus konkurirati Applu, ki je s svojo iTunes Store trenutno največji prodajalec glasbe v digitalni obliki na ameriškem trgu.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje