Tudi Universal brez DRM zaščite

Založba Universal Music Group sledi EMI-ju in drugim, ki so pred kratkim napovedali prodajo glasbe brez protipiratske zaščite.
Tudi Universal brez DRM zaščite

Universal je napravil pomemben korak.

Universal je največja svetovna glasbena založba. Sprejetje omenjenega ukrepa je zelo pozitivno in bo v veliki meri vplivalo na prihodnost v glasbeni industriji.

Zaenkrat novost sicer ne bo veljala za njihovo celotno glasbeno zbirko, še vedno pa za velik del le te. Glasbo bodo prodajali preko že obstoječih glasbenih verig, kot so RealNetworks, Wal-Mart, Amazon.com in drugi.

Zanimivo je, da glasba prodana preko iTunes Store zaenkrat še ne bo brez DRM zaščite. To pomeni, da glasba kupljena prek Appla ne bo delovala drugje kot na iPodih oziroma Applovi programski opremi. Prav tako velja obratno. Torej glasba, kupljena pri nekaterih Applovih tekmecih ne bo delovala na njihovih predvajalnikih glasbe.

Universalov ukrep bo zaenkrat deloval nekaj mesecev, začenši z januarjem prihodnje leto. Glavni namen je preučevati posledice na trg, predvsem bodo strokovnjaki poskušali preveriti, kako odstranitev protipiratske zaščite deluje na piratstvo. Zanimivo bo opazovati odziv ostalih založb, Universal in EMI (ki je glasbo brez zaščite ponudil prvi), kateri sta namreč med tremi največjimi glasbenimi založbami na svetu.

Poleg tega je ukrep tudi poizkus konkurirati Applu, ki je s svojo iTunes Store trenutno največji prodajalec glasbe v digitalni obliki na ameriškem trgu.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje