Tukaj&zdaj – galerija in antistresna točka ustvarjanja, znanja ter idej

Tukaj&zdaj je nov program sodelovanja, ozaveščanja ter izmenjave znanja in idej, ki ga snujejo domiselne članice društva za pomoč z umetnostjo Plus5. Koncept programa tukaj&zdaj presega razsežnosti klasičnih umetniških trgovin in kreativnih delavnic …
Tukaj&zdaj – galerija in antistresna točka ustvarjanja, znanja ter idej

Tukaj&zdaj – galerija in antistresna točka ustvarjanja, znanja ter idej (Vir: Alex Delay)

Združuje in nadgrajuje namreč obe aktivnosti in predstavlja inovativen pristop k promociji slovenske ustvarjalnosti, socialnega podjetništva in humanitarnega delovanja.

Vizija tukaj&zdaj se namreč udejanja v obliki razstavno-prodajnih površin namenjenih promociji in trženju unikatnih izdelkov znanih in manj znanih oblikovalcev in prostora za izvajanje raznovrstnih aktivnosti v smislu delavnic, izobraževanj in seminarjev.

Promocija in spodbujanje načel socialnega podjetništva

»Naši programi so po eni strani namenjeni slovenskim ustvarjalcem in oblikovalcem, ki lahko v našem prostoru svoje izdelke razstavljajo in prodajajo, prostor pa je tudi namenjen souporabi in ga lahko koristijo vsi, ki potrebujejo prijetno okolje za izvedbo svojih aktivnosti (delavnic, izobraževanj, seminarjev, tečajev,…); po drugi strani v naših programih najdejo nekaj zase ljudje, ki iščejo sprostitev, ponovno povezavo s sebstvom, poživitev ali pomiritev po stresnem vsakdanu,« pojasnjujeta  Manja Balek Jurjavčič in Andrejka Sivec, članici društva Plus5 in koordinatorki programa tukaj&zdaj.

»Vodilo naših aktivnosti je vedno korist za vse vpletene, gradimo na skupnosti in zaupanju, v naše delovanje pa poskušamo do največje možne mere vključevati tudi razne skupnostne storitve. V obeh društvih imamo vsebine namenjene brezposelnim – društvo Ustvarjalni svet za njih prireja brezplačne delavnice, v društvu Plus5 pa lahko v programih sodelujejo preko borze časa, dela in znanja,« še izvemo.

Društvo je v preteklosti delovalo izključno v okviru prostovoljnih akcij, sedaj pa na novi lokaciji na Vošnjakovi 5 v centru Ljubljane ponuja roko vsem, ki bi radi bodisi prispevali, bodisi dobili del človeške ustvarjalnosti, novo znanje ali idejo.

Namen programa tukaj&zdaj je tako v prvi vrsti promocija in spodbujanje načel socialnega podjetništva, in sicer odgovorne souporabe in soustvarjanja v duhu vzajemnosti med ljudmi, ki že stremijo  k celostnemu bogatenju vseh vpletenih –  tako sodelujočih ustvarjalcev kot obiskovalcev in kupcev.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje