Tvitanje dejstev prinaša polne denarnice?

Avtor — 24.02.2015
Če sodimo po zgodbi Krisa Sancheza, ki je zaokrožila po medijih, lahko na zgornje vprašanje odgovorimo pritrdilno. Sanchez, ki se je zgodbi Twitterja pridružil leta 2009, si tako odmevnega uspeha zagotovo ni upal niti predstavljati.
Tvitanje dejstev prinaša polne denarnice?

Kris Sanchez letno zasluži več kot pol milijona dolarjev (Vir slike: YouTube).

»Twitter račun sem si ustvaril, ker sem želel slediti Britney Spears,« je Sanchez izdal tujim medijem. »Sem njen oboževalec.« Ker je pozneje spoznal, da na Twitterju nima namena tvitati o svojem vsakodnevnem življenju, je začel tvitati naključna dejstva, na katere je naletel ob brskanju po spletu.

Tvit na vsakih 15 minut

»Leta 2011 sem se odločil tvitati cel dan.« Vsakih 15 minut je tvitnil eno dejstvo. In s tem se je rodil račun UberFacts. Leto pozneje je naštel že več kot 200 tisoč sledilcev, med katerimi so bila tudi nekatera bolj znana imena na primer Paris Hilton in Khloe Kardashian. Kmalu je nastopila nadgradnja z oglasi.

Takojšnji rezultati in čeki

»Pomagali so uvideti, kako bi lahko z UberFacts služil denar, in sicer s kreiranjem galerij in tvitanjem linkov.« Začel je prejemati čeke za od 600 do 800 dolarjev na teden. Uspehu se ni mogel načuditi.

Letno več kot pol milijona dolarjev in …

Danes ima Sanchezov Twitter račun več kot 9,4 milijonov sledilcev. Njegova Facebook stran združuje več kot 1,27 milijonov všečkov, na Instagramu pa ima več kot 468 tisoč sledilcev. In zaslužek? Z UberFacts letno ustvari več kot pol milijona dolarjev.

… še 60 tisoč dolarjev na teden z aplikacijo

Nedavno je predstavil tudi aplikacijo, ki naj bi mu tedensko prinesla še dodatnih 60 tisoč dolarjev. To bi v najboljšem primeru na letni ravni pomenilo še dodatnih 720 tisoč dolarjev. Aplikacija uporabniku omogoča všečkanje in komentiranje dejstev ter deljenje le-teh med prijatelji.

Ne želijo zasipavati s tviti

Sanchez se je odločil, da za dodatno pomoč zaposli dve osebi, ki skrbita za pregledovanje dejstev in razporejanje objav. Običajno v eni uri tvitnejo od dva od štiri dejstva. »Odločili smo se, da ta sistem deluje, saj tistih, ki ne sledijo večjemu številu računov, ne zasipamo s tviti UberFactsa.«

Kako deluje UberFacts?

Ekipa si prizadeva pridobiti različne vire za posamezna dejstva. »Včasih naredimo napako. Včasih druge spletne strani naredijo napako ali pa ena spletna stran pove resničen podatek, druge pa ne,« zato je delo v ekipi v veliko pomoč.

Če dajo tviti ljudem misliti, potem mi uspeva

Sanchez si v prihodnosti želi napisati knjigo, sanjari tudi o priložnosti na televiziji. Za zdaj pa se posveča širjenju imena svoje znamke. »Nikoli si nisem predstavljal, da bo to moja polna zaposlitev,« pravi. »Vedno sem užival v zabavanju ljudi. Upam, da bo znamka prinesla drugačno, dodatno vrednost internetu. Če dajo naši tviti ljudem misliti, mislim, da uspeva


Oznake: , , , ,