Twitter ljubi odprto kodo

V zadnjih mesecih se številna podjetja kar grebejo za to, kdo bo bolj odprto-koden. Med zadnjimi je tudi Twitter, saj so predstavili seznam vseh odprto-kodnih projektov, na katerih trenutno delajo in pomagajo.
Twitter ljubi odprto kodo

Twitter Open Source (slika: techcrunch)

Seznam je precej impresiven. Vključuje odprto-kodne projekte, napisane v Ruby, Scala, Java, C/C++ in s pomočjo drugih različnih orodij. Za nekatera, kot je naprimer Cassandra (tj. P2P strukturirano omrežje, s katerim je začel Facebook leta 2008), ste verjetno že slišali, za druga ne.

Eden izmed manj znanih razvojnih projektov je Murder, ki med drugim za delovanje uporablja Bittorrent. Pod kratkim opisom vsakega posameznega projekta boste videli ikono, ki vam pove, kateri Twitterjev uslužbenec dela na katerem projektu. 

In da na hitro razjasnimo, kaj Twitter resnično meni o odprti kodi. Na strani lahko preberemo: “Twitter ljubi odprto kodo. Twitter je zgrajen na odprto-kodni programski opremi – tukaj so projekti, na katerih sodelujemo oz. delamo.” Če želite tudi sami prispevati (zanimivo za programerje), vam priporočamo, da si ogledate njihovo stran s ponudbami dela. Očitno stvar deluje, pridružil se jim je namreč tudi nekdanji Googlov uslužbenec. 

 

Vir: TechCrunch 

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje