Twitter ljubi odprto kodo

V zadnjih mesecih se številna podjetja kar grebejo za to, kdo bo bolj odprto-koden. Med zadnjimi je tudi Twitter, saj so predstavili seznam vseh odprto-kodnih projektov, na katerih trenutno delajo in pomagajo.
Twitter ljubi odprto kodo

Twitter Open Source (slika: techcrunch)

Seznam je precej impresiven. Vključuje odprto-kodne projekte, napisane v Ruby, Scala, Java, C/C++ in s pomočjo drugih različnih orodij. Za nekatera, kot je naprimer Cassandra (tj. P2P strukturirano omrežje, s katerim je začel Facebook leta 2008), ste verjetno že slišali, za druga ne.

Eden izmed manj znanih razvojnih projektov je Murder, ki med drugim za delovanje uporablja Bittorrent. Pod kratkim opisom vsakega posameznega projekta boste videli ikono, ki vam pove, kateri Twitterjev uslužbenec dela na katerem projektu. 

In da na hitro razjasnimo, kaj Twitter resnično meni o odprti kodi. Na strani lahko preberemo: “Twitter ljubi odprto kodo. Twitter je zgrajen na odprto-kodni programski opremi – tukaj so projekti, na katerih sodelujemo oz. delamo.” Če želite tudi sami prispevati (zanimivo za programerje), vam priporočamo, da si ogledate njihovo stran s ponudbami dela. Očitno stvar deluje, pridružil se jim je namreč tudi nekdanji Googlov uslužbenec. 

 

Vir: TechCrunch 

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje