Twitter ljubi odprto kodo

V zadnjih mesecih se številna podjetja kar grebejo za to, kdo bo bolj odprto-koden. Med zadnjimi je tudi Twitter, saj so predstavili seznam vseh odprto-kodnih projektov, na katerih trenutno delajo in pomagajo.
Twitter ljubi odprto kodo

Twitter Open Source (slika: techcrunch)

Seznam je precej impresiven. Vključuje odprto-kodne projekte, napisane v Ruby, Scala, Java, C/C++ in s pomočjo drugih različnih orodij. Za nekatera, kot je naprimer Cassandra (tj. P2P strukturirano omrežje, s katerim je začel Facebook leta 2008), ste verjetno že slišali, za druga ne.

Eden izmed manj znanih razvojnih projektov je Murder, ki med drugim za delovanje uporablja Bittorrent. Pod kratkim opisom vsakega posameznega projekta boste videli ikono, ki vam pove, kateri Twitterjev uslužbenec dela na katerem projektu. 

In da na hitro razjasnimo, kaj Twitter resnično meni o odprti kodi. Na strani lahko preberemo: “Twitter ljubi odprto kodo. Twitter je zgrajen na odprto-kodni programski opremi – tukaj so projekti, na katerih sodelujemo oz. delamo.” Če želite tudi sami prispevati (zanimivo za programerje), vam priporočamo, da si ogledate njihovo stran s ponudbami dela. Očitno stvar deluje, pridružil se jim je namreč tudi nekdanji Googlov uslužbenec. 

 

Vir: TechCrunch 

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje