Uber za restavracije podkrepljen s 15 milijoni dolarjev

Avtor — 20.02.2015
Zadnje mesece so izredno uspešni startupi, ki svojim uporabnikom sicer na drugačnih področjih omogočajo podobne rešitve, kot jih omogoča aplikacija Uber. Tokrat je investitorje navdušila aplikacija Reserve, ki sicer ne prinaša nič kaj posebnega
Uber za restavracije podkrepljen s 15 milijoni dolarjev

Reserve je eden najbolj vročih startupov trenutno (Vir slike: YouTube).

Reserve je v seriji A uspel zbrati kar 15 milijonov težko investicijo, ki mu bo omogočila razširitev na druge restavracije in mesta. Startup, katerega začetki segajo v lansko leto, je za zdaj na voljo le v nekaterih mestih.

Kako deluje?

Reserve omogoča, da uporabnik najde, rezervira in plača obrok v restavraciji v le nekaj korakih, kar mu omogoči, da mu ni potrebno čakati na račun. Podobno, kot to omogoča Uber in njemu podobne aplikacije.

Reserve je možno uporabiti v več kot 100 restavracijah v New Yorku, Los Angelesu, Bostonu in San Franciscu. Na voljo je tako za imetnike iPhonov in napravic, ki jih poganja OS Android.

Slaba izkušnja ga je pripeljala do ideje za startup

Greg Hong, eden od ustanoviteljev startupa, naj bi prišel do ideje po tem, ko je doživel slabo izkušnjo, ko je želel dobiti spodobno mesto v restavraciji, potem pa še čakal v nedogled na plačilo.

Z Uberjem ima (pre)več podobnosti

Startup ima sicer z Uberjem več podobnosti kot le v načinu delovanja. Reserve je namreč prvi produkt studia Expa, ki ga je oblikoval Uberjev soustanovitelj Garrett Camp.

Denar za izboljšanje izkušnje

V seriji A je startup pridobil več kot 17 milijonov dolarjev. Vsak »peni« nameravajo uporabiti za izboljšanje izkušnje v restavracijah, nameravajo tudi razširiti svojo storitev na druge restavracije in mesta.

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje