Učila International raste kljub gospodarski krizi

Učila International, podjetje, ki je bilo leta 2010 nominirano za gorenjsko gazelo, se odlično znajde v časih gospodarske krize, saj bo letošnje leto končalo z 22 odstotno rastjo, kar je še več kot lansko leto, ko je podjetje dosegalo 15 odstotno rast.
Učila International raste kljub gospodarski krizi

Učila International raste kljub gospodarski krizi (Vir slike: sxc.hu)

Podjetje Učila International, ki je bilo leta 2010 nominirano za gazelo Gorenjske regije, se odlično znajde v času gospodarske krize. Ukvarjajo se predvsem z založništvom knjig, zadnje čase pa tudi s papirništvom, igračami in izdelki za prosti čas.

Trenutno ima podjetje 20 prodajaln po državi, že drugo leto pa načrtuje odprtje 10 novih, hkrati se bo število članov ekipe okrepilo za petino. Kljub temu da zaposluje le 12 ljudi, pa je Učila International resen kandidat za nakup Mladinske knjige Založbe!

Kot je za Dnevnik pojasnil Srečko Mrvar, direktor podjetja, so glede prihodnjega leta optimistični in načrtujejo rast, kljub temu pa je opozoril, da je vse odvisno od takratnih okoliščin v gospodarstvu in založništvu. V letošnjem letu bo mlado podjetje, ki v prihodnosti načrtuje tudi selitev v Ljubljano, sicer doseglo 22 odstotno rast, s čimer bo še izboljšalo lanske poslovne rezultate, ko so uživali 15 odstotno rast. 

Mlademu podjetju odlično kaže predvsem zaradi inovativnih tržnih pristopov: med drugim so vpeljali “super ceno”, ki se je izkazala za zelo popularen cenovni model, uspešnica pa so tudi prodajni sateliti v trgovskih centrih. Na svojem knjižnem programu so letos izdali skoraj 300 novih naslovov knjig, ves čas pa odpirajo tudi nove knjigarne oz. druga prodajna mesta, kjer tržijo svoje knjige. 

Povzeto po Dnevnik (2.10.2013)

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje