Učila International raste kljub gospodarski krizi

Učila International, podjetje, ki je bilo leta 2010 nominirano za gorenjsko gazelo, se odlično znajde v časih gospodarske krize, saj bo letošnje leto končalo z 22 odstotno rastjo, kar je še več kot lansko leto, ko je podjetje dosegalo 15 odstotno rast.
Učila International raste kljub gospodarski krizi

Učila International raste kljub gospodarski krizi (Vir slike: sxc.hu)

Podjetje Učila International, ki je bilo leta 2010 nominirano za gazelo Gorenjske regije, se odlično znajde v času gospodarske krize. Ukvarjajo se predvsem z založništvom knjig, zadnje čase pa tudi s papirništvom, igračami in izdelki za prosti čas.

Trenutno ima podjetje 20 prodajaln po državi, že drugo leto pa načrtuje odprtje 10 novih, hkrati se bo število članov ekipe okrepilo za petino. Kljub temu da zaposluje le 12 ljudi, pa je Učila International resen kandidat za nakup Mladinske knjige Založbe!

Kot je za Dnevnik pojasnil Srečko Mrvar, direktor podjetja, so glede prihodnjega leta optimistični in načrtujejo rast, kljub temu pa je opozoril, da je vse odvisno od takratnih okoliščin v gospodarstvu in založništvu. V letošnjem letu bo mlado podjetje, ki v prihodnosti načrtuje tudi selitev v Ljubljano, sicer doseglo 22 odstotno rast, s čimer bo še izboljšalo lanske poslovne rezultate, ko so uživali 15 odstotno rast. 

Mlademu podjetju odlično kaže predvsem zaradi inovativnih tržnih pristopov: med drugim so vpeljali “super ceno”, ki se je izkazala za zelo popularen cenovni model, uspešnica pa so tudi prodajni sateliti v trgovskih centrih. Na svojem knjižnem programu so letos izdali skoraj 300 novih naslovov knjig, ves čas pa odpirajo tudi nove knjigarne oz. druga prodajna mesta, kjer tržijo svoje knjige. 

Povzeto po Dnevnik (2.10.2013)

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje