Učila International raste kljub gospodarski krizi

Učila International, podjetje, ki je bilo leta 2010 nominirano za gorenjsko gazelo, se odlično znajde v časih gospodarske krize, saj bo letošnje leto končalo z 22 odstotno rastjo, kar je še več kot lansko leto, ko je podjetje dosegalo 15 odstotno rast.
Učila International raste kljub gospodarski krizi

Učila International raste kljub gospodarski krizi (Vir slike: sxc.hu)

Podjetje Učila International, ki je bilo leta 2010 nominirano za gazelo Gorenjske regije, se odlično znajde v času gospodarske krize. Ukvarjajo se predvsem z založništvom knjig, zadnje čase pa tudi s papirništvom, igračami in izdelki za prosti čas.

Trenutno ima podjetje 20 prodajaln po državi, že drugo leto pa načrtuje odprtje 10 novih, hkrati se bo število članov ekipe okrepilo za petino. Kljub temu da zaposluje le 12 ljudi, pa je Učila International resen kandidat za nakup Mladinske knjige Založbe!

Kot je za Dnevnik pojasnil Srečko Mrvar, direktor podjetja, so glede prihodnjega leta optimistični in načrtujejo rast, kljub temu pa je opozoril, da je vse odvisno od takratnih okoliščin v gospodarstvu in založništvu. V letošnjem letu bo mlado podjetje, ki v prihodnosti načrtuje tudi selitev v Ljubljano, sicer doseglo 22 odstotno rast, s čimer bo še izboljšalo lanske poslovne rezultate, ko so uživali 15 odstotno rast. 

Mlademu podjetju odlično kaže predvsem zaradi inovativnih tržnih pristopov: med drugim so vpeljali “super ceno”, ki se je izkazala za zelo popularen cenovni model, uspešnica pa so tudi prodajni sateliti v trgovskih centrih. Na svojem knjižnem programu so letos izdali skoraj 300 novih naslovov knjig, ves čas pa odpirajo tudi nove knjigarne oz. druga prodajna mesta, kjer tržijo svoje knjige. 

Povzeto po Dnevnik (2.10.2013)

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje