Učite se na svojih napakah

Kljub prepričanju, da majhne napake ne morejo povzročiti velike škode, lahko njihovo ponavljanje pripelje do izgube službe, strank ali celo do propada podjetja.
Učite se na svojih napakah

Vzpodbudno delovno okolje vpliva na manjše število napak. (Vir: kimrichter.com)

Poskrbeti je treba, da se naše napake ne ponavljajo, kar dosežemo z oblikovanjem dobrega poslovnega okolja.

Dober primer relativno majhne napake z velikimi posledicami so bile ameriške predsedniške volitve leta 2000, ko je manjša napaka v obliki slabe organizacije glasovanja na Floridi pripeljala do spornega izida celotnih volitev.

Da bi preprečili hude posledice relativno majhnih napak moramo ustvariti delovno okolje v katerem nista prisotna strah in obtoževanje. To lahko dosežemo z vzpodbujanjem zaposlenih, da spregovorijo o svojih napakah in ostalih problemih, ki jih opažajo pri delu in s tem oblikujemo zdravo poslovno okolje, ki podpira zaposlene in jih vzpodbuja k bolj učinkovitemu delu.

Dobro je vedeti tudi, da ima vsaka napaka vsaj šest razsežnosti:

1. Velikost same napake, ki je navadno majhna.

2. Velikost posledic, ki sledijo, če napaka ni pravočasno popravljena, ki so lahko ogromne.

3. Višina stroškov in čas, potreben za odpravo napake.

4. Velikost vzrokov za napako.

5. Potrebna prizadevanja za preprečitev ponavljanja napake.

6. Koristi preprečitve ponavljanja napake.

Ko se soočate z napakami se zavedajte, da jeza ni rešitev in navadno povzroči še dodatne probleme, saj se tisti, ki je napako storil počuti ogroženega in svoje dejanje opravičuje. Zato pri ustvarjanju zdravega delovnega okolja sodelujte s svojimi zaposlenimi in se izogibajte obtoževanju.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje