Učite se na svojih napakah

Kljub prepričanju, da majhne napake ne morejo povzročiti velike škode, lahko njihovo ponavljanje pripelje do izgube službe, strank ali celo do propada podjetja.
Učite se na svojih napakah

Vzpodbudno delovno okolje vpliva na manjše število napak. (Vir: kimrichter.com)

Poskrbeti je treba, da se naše napake ne ponavljajo, kar dosežemo z oblikovanjem dobrega poslovnega okolja.

Dober primer relativno majhne napake z velikimi posledicami so bile ameriške predsedniške volitve leta 2000, ko je manjša napaka v obliki slabe organizacije glasovanja na Floridi pripeljala do spornega izida celotnih volitev.

Da bi preprečili hude posledice relativno majhnih napak moramo ustvariti delovno okolje v katerem nista prisotna strah in obtoževanje. To lahko dosežemo z vzpodbujanjem zaposlenih, da spregovorijo o svojih napakah in ostalih problemih, ki jih opažajo pri delu in s tem oblikujemo zdravo poslovno okolje, ki podpira zaposlene in jih vzpodbuja k bolj učinkovitemu delu.

Dobro je vedeti tudi, da ima vsaka napaka vsaj šest razsežnosti:

1. Velikost same napake, ki je navadno majhna.

2. Velikost posledic, ki sledijo, če napaka ni pravočasno popravljena, ki so lahko ogromne.

3. Višina stroškov in čas, potreben za odpravo napake.

4. Velikost vzrokov za napako.

5. Potrebna prizadevanja za preprečitev ponavljanja napake.

6. Koristi preprečitve ponavljanja napake.

Ko se soočate z napakami se zavedajte, da jeza ni rešitev in navadno povzroči še dodatne probleme, saj se tisti, ki je napako storil počuti ogroženega in svoje dejanje opravičuje. Zato pri ustvarjanju zdravega delovnega okolja sodelujte s svojimi zaposlenimi in se izogibajte obtoževanju.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje