Uporaba QR kode za mala podjetja

QR koda je kratica za hitro odzivno kodo (angl. Quick Response Code) in je dvodimenzionalna koda, ki jo slikate s pametnim telefonom, ki vam nato na zaslonu prikaže tekst, slike, video, glasbo in spletne povezave, ki jih skriva koda.
Uporaba QR kode za mala podjetja

Uporabite QR kodo za promocijo vaših izdelkov oz. storitev (slika: sxc.hu).

QR koda je zelo popularna pri japonskih uporabnikih pametnih telefonov, njena priljubljenost pa se povečuje tudi v ZDA. Napočil je čas, da QR kodo prenesemo še v poslovno okolje.

Generatorji in čitalniki QR kode

Če na spletu pobrskate za generatorji QR kode, boste hitro prišli do velikega števila spletnih strani, ki vam omogočajo, da ustvarite lastno QR kodo. Za začetek vam J. Van Grove priporoča uporabo: Kaywa, iCandy ali Stickybits. Naj vas opozorimo, da je večina spletnih strani za generiranje QR kode v angleškem jeziku.

Uporaba QR kode

QR kodo lahko za trženje vašega podjetja uporabite:

  • na poslovnih vizitkah,
  • na različnih promocijskih materialih,
  • za promocijo vaših proizvodov – npr. ponudite popust na določene izdelke oz. storitve, če uporabnik skenira vašo QR kodo.

V kolikor boste uporabljali QR kodo za promocijo vašega posla, imejte v mislih, da je zelo malo ljudi seznanjenih s QR kodo in da prav tako nimajo vsi pametnih mobilnih telefonov. Strankam svetujte, kako naj uporabljajo QR kodo in kje lahko pridejo do aplikacij, ki jim omogočajo skeniranje te kode.

 

Vir: Van Grove, Jennifer. HOW TO: Use QR Codes for Small Business Marketing. Mashable.com, 23.6.2010.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje