Uporaba QR kode za mala podjetja

QR koda je kratica za hitro odzivno kodo (angl. Quick Response Code) in je dvodimenzionalna koda, ki jo slikate s pametnim telefonom, ki vam nato na zaslonu prikaže tekst, slike, video, glasbo in spletne povezave, ki jih skriva koda.
Uporaba QR kode za mala podjetja

Uporabite QR kodo za promocijo vaših izdelkov oz. storitev (slika: sxc.hu).

QR koda je zelo popularna pri japonskih uporabnikih pametnih telefonov, njena priljubljenost pa se povečuje tudi v ZDA. Napočil je čas, da QR kodo prenesemo še v poslovno okolje.

Generatorji in čitalniki QR kode

Če na spletu pobrskate za generatorji QR kode, boste hitro prišli do velikega števila spletnih strani, ki vam omogočajo, da ustvarite lastno QR kodo. Za začetek vam J. Van Grove priporoča uporabo: Kaywa, iCandy ali Stickybits. Naj vas opozorimo, da je večina spletnih strani za generiranje QR kode v angleškem jeziku.

Uporaba QR kode

QR kodo lahko za trženje vašega podjetja uporabite:

  • na poslovnih vizitkah,
  • na različnih promocijskih materialih,
  • za promocijo vaših proizvodov – npr. ponudite popust na določene izdelke oz. storitve, če uporabnik skenira vašo QR kodo.

V kolikor boste uporabljali QR kodo za promocijo vašega posla, imejte v mislih, da je zelo malo ljudi seznanjenih s QR kodo in da prav tako nimajo vsi pametnih mobilnih telefonov. Strankam svetujte, kako naj uporabljajo QR kodo in kje lahko pridejo do aplikacij, ki jim omogočajo skeniranje te kode.

 

Vir: Van Grove, Jennifer. HOW TO: Use QR Codes for Small Business Marketing. Mashable.com, 23.6.2010.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje