Uporabite te 4 trike pri oglaševanju preko Google AdWords

Avtor — 14.04.2017
Če se poslužujete oglaševanja na Googlu, ste zagotovo že spoznali tudi orodje AdWords. A zelo verjetno prav vseh trikov še ne poznate. Predstavljamo vam štiri, s katerimi boste znižali stroške oglaševanja in dosegli tiste internetne uporabnike, na katere ciljate.
Uporabite te 4 trike pri oglaševanju preko Google AdWords

Uporabite te 4 trike pri oglaševanju preko Google AdWords (Vir slike: dorimedia.nz)

Trik št. 1: Kombinirajte oglaševanje blagovne znamke in željenih ključnih besed

Google AdWords pri določanju cene oglaševanja na klik (ang. Cost per Click ali CPC) uporablja poseben algoritem, s katerim oceni kakovost spisanega oglasa (ang. Quality Score). Višja kot je ocena za oglas, nižja bo cena na klik.

Vaš cilj je torej povišati oceno kakovosti za vaš oglas, to pa lahko storite z vključitvijo vaše blagovne znamke v oglas. Na ta način boste ustvarili zelo relevanten oglas z visoko oceno kakovosti, saj bodo potencialni potrošniki ob ogledu vašega oglasa takoj ugotovili, za katero podjetje gre, saj ga najverjetneje že poznajo od prej. 

Ker pa seveda ne želite targetirati zgolj tistih uporabnikov Googlovega iskalnika, ki vas že poznajo, je dobro, da v oglase poleg informacij o blagovni znamki vključite tudi kombinacijo željenih ključnih besed. Primer: namesto “neon flip flops” tako raje vpišite “havaianas neon flip flops”.

Spoznaj Google AdWords na izobraževanju >>

Trik št. 2: Izkoristite prednosti natančnih nastavitev glede na lokacijo iskanja

Namesto da bi ugibali, katere regije vašemu poslu prinašajo največ dobička, v nastavitvah v Google AdWords izberite zavihek “Dimensions Tab” in kliknite na geografski pogled.

Na ta način boste natančno videli, kakšne rezultate dosegajo vaši oglasi glede na državo, regijo, posamezno mesto in podobno. Ugotovite, katere metrike imajo zabeležene najvišje konverzije in vam posledično prinašajo največ dobička. Prav to so namreč regije, ki jim želite posvetiti večji del svojega oglaševalskega proračuna. 

“Dimensions Tab” v Google AdWords (Vir slike: madetoengage.com)

Trik št. 3: Poigrajte se z nastavitvami glede jezika

Če se osredotočimo na primer Združenih držav Amerike, hitro vidimo, da kar dvajset odstotkov prebivalcev, torej eden od petih, pri sporazumevanju v domačem okolju ne uporablja angleščine. Podobni odstotki veljajo za precej držav in da ne bi zamudili velike priložnosti in izpustili takšno tržišče, je priporočeno, da oglaševanje v Google AdWords prilagodite tudi za takšne uporabnike interneta.

V nastavitvah zato ročno določite, da se bodo vaši oglasi prikazovali tudi uporabnikom, ki so si v Googlu kot primarni jezik nastavili jezik, ki ne velja za uradnega (primer: španščina ali francoščina v angleško govoreči državi).

Seveda ni potrebno, da ob tem dodajate tudi prevode oglasov, prevode spletnih strani in podobno. V kolikor uporabnik vašega oglasa zaradi nepoznavanja jezika ne bo razumel in si ga ne bo želel ogledati, nanj preprosto ne bo kliknil. 

Primer angleškega oglasa, ki se prikaže špansko govorečemu uporabniku interneta (Vir slike: WordStream)

4. trik: Poslužite se metode ponovnega trženja

V kolikor ugotavljate, da eden izmed oglasov dosega slabe rezultate, a imate glede njegovega potenciala dober občutek, lahko v Google AdWords poizkusite metodo ponovnega trženja (ang. Remarketing). To storite v zavihku “Targeting”, in sicer z izbiro opcije “Target and Bid”. 

Na ta način se bo vaš oglas prikazoval zgolj tistim uporabnikom spleta, ki so v preteklosti že obiskali vašo spletno stran. Zelo verjetno gre za ljudi, ki jih vaša ponudba zanima ali jih je zanimala v preteklosti.

Z remarketingom ponovno nagovorite obiskovalce svojih spletnih strani (Vir slike: WordStream)

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic kreiranja Adwords računa. Prav zato vas vabimo na zanimivo izobraževanje, kjer boste izvedeli, kako korak za korakom napisati učinkovit oglas in za čim manj denarja doseči čimveč ciljnih kupcev. Pridite na MP dogodek: Google AdWords >>

Vir: WordStream

Oznake: ,
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>