Uporabniki si želijo strokovnih strani z nasveti

Knjigarna Barnes & Noble se je odločila razširiti svoje področje delovanja na sfero "How to" vsebin. Njihova prednost je v strokovnih piscih.
Uporabniki si želijo strokovnih strani z nasveti

Daniel Weiss, direktor Quamut.com

Knjigarna Barnes & Noble je razširila svoje področje delovanja s spletno stranjo The Quamut. Gre za “How to” stran, na kateri se lahko obiskovalci naučijo stvari, kot so osnove nogometa ali izdelava lastne spletne strani.

Razlika med Quamut.com in dosedanjimi “How to” stranmi, kot sta HowStuffWorks.com ali About.com je v tem, da ta ponuja tudi plačljiv prenos sicer brezplačnih vsebin. Cena teh PDF datotek znaša 3 dolarje, razlika med plačljivimi in brezplačnimi vsebinami pa je le v odsotnosti reklam. Okoli 1,000 prispevkov s Quamuta je sedaj v tiskani obliki na voljo tudi v knjigarnah Barnes & Nobel, njihova cena pa znaša okoli 6 dolarjev na prispevek.

Prispevke za Quamut.com za razliko od nekaterih “How to” strani pišejo strokovnjaki, ne pa naključni obiskovalci ali samozvani strokovnjaki. Podoben model se je izkazal za uspešnega že v primeru About.com.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje