Uresničite svoje podjetniške sanje

Ali so se tekom let vaše sanje o podjetništvu izgubile v obilici vsakodnevnih opravkov, pomanjkanja časa in stresnih situacij? Ste se znašli v položaju, ki je pravo nasprotje tistemu, kar ste od podjetništva pričakovali? Hitro se zgodi, da se podjetniki - namesto, da bi delali manj časa, imeli višjo plačo in več prostega časa - znajdejo v situaciji, da delajo neverjetno veliko, njihovi dohodki pa so nižji kot kdajkoli prej.
Uresničite svoje podjetniške sanje

Na probleme glejte kot na priložnosti in se osredotočite na njihovo rešitev (Vir slike: sxc.hu)

Stacy Karacostas je zgoraj opisana situacija poznana, saj se ji je uspelo iztrgati iz začaranega kroga šele po 13 letih in petih propadlih poslih. Sedaj deli nasvete, ki so njej pomagali iz začaranega podjetniškega kroga. Danes je podjetnica, kakršna si je vedno želela biti – zasluži lepo vsoto denarja in lahko si privošči prost dan ali počitnice z družino.

Eden izmed njenih nasvetov je, da si poiščete miren kotiček (brez televizije, radija, telefona, družine, sodelavcev itd.) in si zastavite nekaj ključnih vprašanj:

1. Zakaj sem postal podjetnik? Kakšni so bili takrat moji cilji in vizija?
2. Ali dosegam cilje, ki sem si jih zastavil oz. sem na dobri poti da jih dosežem?
3. Ali sem uspešen pri tem, kar delam trenutno?
4. Ali trenutno delam kaj, pri čemer nisem uspešen?
5. Če me ne bi omejeval čas, denar, pomanjkanje znanja – kaj bi naredil drugače?
6. Kako lahko vse te stvari dosežem?

Zadnje vprašanje je še posebej pomembno, saj prevečkrat razmišljamo o tem, česa ne moremo doseči, in premalo časa posvečamo vprašanju, kako to doseči. Vedno se moramo osredotočiti na rešitev problemov in ne na probleme, saj na tak način hitreje pridemo do ugodne situacije.

Pomembno je, da si vsak teden vzamete čas in odgovorite omenjena zastavljena vprašanja. Čas za razmišljanje si predstavljajte kot sestanek s samim seboj.

Vedno si zapisujte svoje cilje in korake, ki opisujejo pot do cilja. Ko boste imeli vse razčiščeno in novo rešitev za vaš problem, zagrizite v delo in slej ko prej boste postali podjetnik, kakršni ste vedno želeli biti. 

 

Vir: Startupnation.com, 2010

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje