Uresničite svoje podjetniške sanje

Avtor — 11.11.2010
Ali so se tekom let vaše sanje o podjetništvu izgubile v obilici vsakodnevnih opravkov, pomanjkanja časa in stresnih situacij? Ste se znašli v položaju, ki je pravo nasprotje tistemu, kar ste od podjetništva pričakovali? Hitro se zgodi, da se podjetniki - namesto, da bi delali manj časa, imeli višjo plačo in več prostega časa - znajdejo v situaciji, da delajo neverjetno veliko, njihovi dohodki pa so nižji kot kdajkoli prej.
Uresničite svoje podjetniške sanje

Na probleme glejte kot na priložnosti in se osredotočite na njihovo rešitev (Vir slike: sxc.hu)

Stacy Karacostas je zgoraj opisana situacija poznana, saj se ji je uspelo iztrgati iz začaranega kroga šele po 13 letih in petih propadlih poslih. Sedaj deli nasvete, ki so njej pomagali iz začaranega podjetniškega kroga. Danes je podjetnica, kakršna si je vedno želela biti – zasluži lepo vsoto denarja in lahko si privošči prost dan ali počitnice z družino.

Eden izmed njenih nasvetov je, da si poiščete miren kotiček (brez televizije, radija, telefona, družine, sodelavcev itd.) in si zastavite nekaj ključnih vprašanj:

1. Zakaj sem postal podjetnik? Kakšni so bili takrat moji cilji in vizija?
2. Ali dosegam cilje, ki sem si jih zastavil oz. sem na dobri poti da jih dosežem?
3. Ali sem uspešen pri tem, kar delam trenutno?
4. Ali trenutno delam kaj, pri čemer nisem uspešen?
5. Če me ne bi omejeval čas, denar, pomanjkanje znanja – kaj bi naredil drugače?
6. Kako lahko vse te stvari dosežem?

Zadnje vprašanje je še posebej pomembno, saj prevečkrat razmišljamo o tem, česa ne moremo doseči, in premalo časa posvečamo vprašanju, kako to doseči. Vedno se moramo osredotočiti na rešitev problemov in ne na probleme, saj na tak način hitreje pridemo do ugodne situacije.

Pomembno je, da si vsak teden vzamete čas in odgovorite omenjena zastavljena vprašanja. Čas za razmišljanje si predstavljajte kot sestanek s samim seboj.

Vedno si zapisujte svoje cilje in korake, ki opisujejo pot do cilja. Ko boste imeli vse razčiščeno in novo rešitev za vaš problem, zagrizite v delo in slej ko prej boste postali podjetnik, kakršni ste vedno želeli biti. 

 

Vir: Startupnation.com, 2010

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje