Uresničite svoje podjetniške sanje

Ali so se tekom let vaše sanje o podjetništvu izgubile v obilici vsakodnevnih opravkov, pomanjkanja časa in stresnih situacij? Ste se znašli v položaju, ki je pravo nasprotje tistemu, kar ste od podjetništva pričakovali? Hitro se zgodi, da se podjetniki - namesto, da bi delali manj časa, imeli višjo plačo in več prostega časa - znajdejo v situaciji, da delajo neverjetno veliko, njihovi dohodki pa so nižji kot kdajkoli prej.
Uresničite svoje podjetniške sanje

Na probleme glejte kot na priložnosti in se osredotočite na njihovo rešitev (Vir slike: sxc.hu)

Stacy Karacostas je zgoraj opisana situacija poznana, saj se ji je uspelo iztrgati iz začaranega kroga šele po 13 letih in petih propadlih poslih. Sedaj deli nasvete, ki so njej pomagali iz začaranega podjetniškega kroga. Danes je podjetnica, kakršna si je vedno želela biti – zasluži lepo vsoto denarja in lahko si privošči prost dan ali počitnice z družino.

Eden izmed njenih nasvetov je, da si poiščete miren kotiček (brez televizije, radija, telefona, družine, sodelavcev itd.) in si zastavite nekaj ključnih vprašanj:

1. Zakaj sem postal podjetnik? Kakšni so bili takrat moji cilji in vizija?
2. Ali dosegam cilje, ki sem si jih zastavil oz. sem na dobri poti da jih dosežem?
3. Ali sem uspešen pri tem, kar delam trenutno?
4. Ali trenutno delam kaj, pri čemer nisem uspešen?
5. Če me ne bi omejeval čas, denar, pomanjkanje znanja – kaj bi naredil drugače?
6. Kako lahko vse te stvari dosežem?

Zadnje vprašanje je še posebej pomembno, saj prevečkrat razmišljamo o tem, česa ne moremo doseči, in premalo časa posvečamo vprašanju, kako to doseči. Vedno se moramo osredotočiti na rešitev problemov in ne na probleme, saj na tak način hitreje pridemo do ugodne situacije.

Pomembno je, da si vsak teden vzamete čas in odgovorite omenjena zastavljena vprašanja. Čas za razmišljanje si predstavljajte kot sestanek s samim seboj.

Vedno si zapisujte svoje cilje in korake, ki opisujejo pot do cilja. Ko boste imeli vse razčiščeno in novo rešitev za vaš problem, zagrizite v delo in slej ko prej boste postali podjetnik, kakršni ste vedno želeli biti. 

 

Vir: Startupnation.com, 2010

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje