Zmagovalec Si.mobilovega elevator pitcha je Montažna gradnja Tadej Zimic s.p.

Avtor — 11.07.2013
Zaključen je Si.mobilov nagradni natečaj za mala podjetja. Subvencijo v višini 10.000 evrov je na "elevator pitchu" pridobilo podjetje Montažna gradnja Tadej Zimic s.p., drugo mesto je osvojila Mlada podjetnica leta 2013, Kristina Kočet, tretje mesto pa je pripadlo podjetju Probiotiki d.o.o..
Zmagovalec Si.mobilovega elevator pitcha je Montažna gradnja Tadej Zimic s.p.

Zmagovalci Si.mobilove subvencije.

Podjetje Montažna gradnja Tadej Zimic s.p. iz Komende je zmagovalec Si.mobilovega nagradnega natečaja za mala podjetja in prejemnik subvencije v višini 10.000 evrov. Drugo mesto in subvencija v višini 5.000 evrov sta pripadli podjetju TIKO PRO d.o.o. iz Maribora, 3.000 evrov subvencije pa je prejelo podjetje Probiotiki d.o.o. iz Ljubljane. V panoramskem dvigalu Kristalne palače v ljubljanskem BTC so se omenjena podjetja najbolje odrezala med desetimi finalisti v t. i. ‘elevator pitchu’. Na natečaj se je sicer prijavilo več kot 50 podjetij. Ker pa je tudi preostalih sedem finalistov komisijo s svojimi idejami in energijo, s katero so jih predstavljali, tako navdušilo, so jih presenetili in vsakemu podelili subvencijo v višini 1.000 evrov.

Izraz ‘elevator pitch’ se pogosto uporablja v podjetništvu, zlasti v svetu start-up podjetij. Izhaja iz situacije, v kateri se podjetnik znajde v dvigalu s potencialnim investitorjem in ima v času vožnje v dvigalu možnost, da izrabi priložnost in predstavi svojo dejavnost ali idejo tako, da zbudi interes za investicijo.

»Namen natečaja je bil mala podjetja spodbuditi, da razmislijo o prehodu na splet in o digitalizaciji posla. Z uporabo spletnih storitev in aplikacij lahko poslujejo bolj učinkovito in prihranijo čas ter se tako posvetijo svojemu poslu,« je pojasnila članica komisije in direktorica marketinga in prodaje v Si.mobilu Eva Aljančič. »Iskrene čestitke vsem trem zmagovalcem, ki so najbolje prestali naš prvi elevator pitch. Izjemno kratko obliko predstavitve, v kateri mora podjetnik v slušatelju v zgolj nekaj stavkih zbuditi iskrico zanimanja, smo uporabili zato, ker morajo biti podjetja danes pripravljena zagrabiti vsako priložnost. Namesto v sejno sobo pa smo finaliste dejansko postavili v dvigalo najvišje stavbe v Sloveniji.«

Zmagovalci so prejeli subvencije v vrednosti 10.000 evrov, 5.000 evrov in 3.000 evrov v obliki storitev Popolne pisarne. Obiskali jih bodo tudi Si.mobilovi svetovalci in jim na osnovi njihovih konkretnih poslovnih potreb pripravili najustreznejši paket storitev Popolne pisarne v vrednosti dobljene subvencije. Paket bodo podjetja lahko brezplačno uporabljala 24 mesecev. Podjetniki iz različnih panog in različnih dejavnosti – od proizvodnih do storitvenih podjetij – so s svojim žarom, energijo ter prepričanostjo v svoj posel in podjetniško idejo komisijo tako navdušili, da je poleg prvih treh nagrad podelila tudi subvencije v višini 1.000 evrov v obliki Si.mobilovih storitev Popolne pisarne preostalim sedmim finalistom.

Zmagovalka Si.mobilovega ‘elevator pitcha’ Urška Zimic iz podjetja Montažna gradnja Tadej Zimic s.p, ki se ukvarja s postavljanjem lesenih pasivnih hiš in naravnih izolacij, je povedala: “Na natečaj smo se prijavili, ker smo videli potrebo po poslovanju na spletu in uporabi spletnih rešitev tako v našem proizvodnem objektu v poslovni coni Komenda kot tudi na gradbiščih. Tovrstne spodbude, kot je bil ta natečaj, vidim kot zelo pozitivne. Ne zgodi se pogosto, da ti nekdo v teh časih, ko vsi samo jemljejo, tudi nekaj da. Trenutno je naš cilj prodor na tuje trge, zato nam bo prehod na splet olajšal poslovanje.”

Natečaj za mala podjetja je Si.mobil pripravil prvič, potekal pa je v dveh krogih. Za sodelovanje v prvem krogu natečaja so morala zainteresirana podjetja izpolniti prijavo na spletni strani natečaja. Na osnovi prijavnega pisma, ki je bil del spletne prijave, je komisija izbrala deset finalistov. To so predstavljali Eva Aljančič, direktorica marketinga in prodaje v Si.mobilu, Rok Gorjup, vodja prodaje poslovnim uporabnikom v Si.mobilu, in Miran Razoršek, vodja segmenta poslovnih uporabnikov v Si.mobilu. Finaliste je komisija nato povabila na kratko predstavitev oziroma na ‘elevator pitch’.

Finalisti prvega Si.mobilovega ‘elevator pitcha’ so bili:

  • ARHIPETRUS, arhitekturno projektiranje, Peter Pavšič, s.p., Ljubljana
  • Butik tiskovin, Metka Grbec, s.p., Koper
  • Katja 007 d.o.o., LjubljanaMoj vet d.o.o., Ljubljana
  • Montažna gradnja Tadej Zimic s.p., Komenda
  • NP3 d.o.o., Kranj
  • Probiotiki d.o.o., Ljubljana
  • Spletni marketing d.o.o., Trzin
  • TBA, družba za izobraževanje in doživljajski turizem, d.o.o., Ljubljana
  • TIKO PRO d.o.o., Maribor
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>