Uspeh ni pogojen s številom sivih las

Če boste zgornje vprašanje zastavili podjetnikom, boste v veliki meri dobili odgovor, da vstopite na podjetniško pot še preden se ustalite in si ustvarite družino. Primeri iz sveta podjetništva pa dokazujejo, da je lahko podjetniška pot precej uspešna tudi v še v poznih letih.
Uspeh ni pogojen s številom sivih las

Kdo vse je uspel v poznejših letih (Vir slike: YouTube)? Na sliki Martha Stewart.

Večina danes uspešnih podjetij, ki kraljujejo zadnjih nekaj let, ima na čelu mlade izvršne direktorje. Eden takšnih je Mark Zuckerberg, ki je s Facebookom začel še kot najstnik, star 19 let, a po drugi strani imamo tudi primer Charlesa Flinta, ki je IBM ustanovil pri 61. letih. Podjetništvo se zares začne šele v poznejših letih, so prepričani nekateri.

Če nekajkrat na leto prelistate kakšno modno revijo, potem vam ime Vera Wang ni tuje. Wangova, ki jo danes pozna skoraj cel svet, je s svojo kreativno podjetniško potjo začela pri 39 let. Štiri leta manj je imela Martha Stewart, ko je začela s poslom notranjega oblikovanja. Štirideseta leta so bila prelomna za Dave McClurea, ustanovitelja 500 Startups. Takrat je investiral v prvi startup, je razvidno iz infografike, ki jo je pripravila Anna Vital, ki deluje pri organizaciji Funders and Founders.

Morda pa je ravno odraslost vplivala na uspešnejšo izvedbo njihovega posla. Reid Hoffman je na primer pri 36. letih lansiral danes priljubljeno omrežje LinkedIn, pri 44. letih pa je Sam Walton začel uspešno zgodbo z Wal-Martom, še starejši pa je bil Joseph Campbell, ko je ustvaril Campbell Soup. Star je bil 52 let.

Ne glede na to, koliko sivih las imate na glavi, uspeh ni pogojen z njimi. Poglejmo še nekaj uspešnih zgodb, ki vas bodo morda prepričale, da za posel nismo nikoli prestari.

Pisateljica J. K. Rowling, rojena kot Joanne Rowling, ki je napisala izredno priljubljeno zbirko Harry Potter, je do 23. leta delala kot učiteljica. Po podatkih Sunday Times se je leta 2008 uvrstila na lestvico najbogatejših žensk v Veliki Britaniji. Zasedla je 12. mesto.

Boksar Rocky Marciano do svojega 20. leta sploh nikoli ni boksal. Danes velja za eno od legend tega športa, velja tudi za edinega boksarja v vsej zgodovini, ki v vsej svoji profesionalni karieri ni doživel niti enega poraza.

Nizozemski slikar Vincent Van Gogh do svojega 27. leta ni nikoli slikal, temveč je le risal. Njegova dela so postala znana in cenjena šele po njegovi smrti.

Fauja Singh, danes svetovno znan maratonec, do svojega 89. leta sploh ni vedel, kolikšno razdaljo predstavlja maraton. Mislil je, da le 26 kilometrov. Singh je najstarejši Zemljan, ki je kdajkoli pretekel maraton. Indijec, ki se je pozneje preselil v Veliko Britanijo, je pri 100. letih za maraton potreboval 8 ur, 25 minut in 26 sekund. Singh vsak dan sicer preteče vsaj 15 kilometrov.

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje