Uspeh ni pogojen s številom sivih las

Če boste zgornje vprašanje zastavili podjetnikom, boste v veliki meri dobili odgovor, da vstopite na podjetniško pot še preden se ustalite in si ustvarite družino. Primeri iz sveta podjetništva pa dokazujejo, da je lahko podjetniška pot precej uspešna tudi v še v poznih letih.
Uspeh ni pogojen s številom sivih las

Kdo vse je uspel v poznejših letih (Vir slike: YouTube)? Na sliki Martha Stewart.

Večina danes uspešnih podjetij, ki kraljujejo zadnjih nekaj let, ima na čelu mlade izvršne direktorje. Eden takšnih je Mark Zuckerberg, ki je s Facebookom začel še kot najstnik, star 19 let, a po drugi strani imamo tudi primer Charlesa Flinta, ki je IBM ustanovil pri 61. letih. Podjetništvo se zares začne šele v poznejših letih, so prepričani nekateri.

Če nekajkrat na leto prelistate kakšno modno revijo, potem vam ime Vera Wang ni tuje. Wangova, ki jo danes pozna skoraj cel svet, je s svojo kreativno podjetniško potjo začela pri 39 let. Štiri leta manj je imela Martha Stewart, ko je začela s poslom notranjega oblikovanja. Štirideseta leta so bila prelomna za Dave McClurea, ustanovitelja 500 Startups. Takrat je investiral v prvi startup, je razvidno iz infografike, ki jo je pripravila Anna Vital, ki deluje pri organizaciji Funders and Founders.

Morda pa je ravno odraslost vplivala na uspešnejšo izvedbo njihovega posla. Reid Hoffman je na primer pri 36. letih lansiral danes priljubljeno omrežje LinkedIn, pri 44. letih pa je Sam Walton začel uspešno zgodbo z Wal-Martom, še starejši pa je bil Joseph Campbell, ko je ustvaril Campbell Soup. Star je bil 52 let.

Ne glede na to, koliko sivih las imate na glavi, uspeh ni pogojen z njimi. Poglejmo še nekaj uspešnih zgodb, ki vas bodo morda prepričale, da za posel nismo nikoli prestari.

Pisateljica J. K. Rowling, rojena kot Joanne Rowling, ki je napisala izredno priljubljeno zbirko Harry Potter, je do 23. leta delala kot učiteljica. Po podatkih Sunday Times se je leta 2008 uvrstila na lestvico najbogatejših žensk v Veliki Britaniji. Zasedla je 12. mesto.

Boksar Rocky Marciano do svojega 20. leta sploh nikoli ni boksal. Danes velja za eno od legend tega športa, velja tudi za edinega boksarja v vsej zgodovini, ki v vsej svoji profesionalni karieri ni doživel niti enega poraza.

Nizozemski slikar Vincent Van Gogh do svojega 27. leta ni nikoli slikal, temveč je le risal. Njegova dela so postala znana in cenjena šele po njegovi smrti.

Fauja Singh, danes svetovno znan maratonec, do svojega 89. leta sploh ni vedel, kolikšno razdaljo predstavlja maraton. Mislil je, da le 26 kilometrov. Singh je najstarejši Zemljan, ki je kdajkoli pretekel maraton. Indijec, ki se je pozneje preselil v Veliko Britanijo, je pri 100. letih za maraton potreboval 8 ur, 25 minut in 26 sekund. Singh vsak dan sicer preteče vsaj 15 kilometrov.

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje