Uspešni ljudje ne bodo nikoli rekli …

Želite biti uspešni. Veliko napora vlagate v delo, pridobivanje novih znanj, pa vendar vam ne uspe. Morda pa razlog tiči v vaših izrečenih besedah. Vse, kar govorite v pisarni, vpliva na vašo nadaljnjo kariero. Poglejmo, kaj vas lahko pokoplje.
Uspešni ljudje ne bodo nikoli rekli …

Česa uspešni ljudje ne bodo nikoli rekli? (Vir slike: YouTube)

To ni zapisano v mojem življenjepisu

Ko sprejmete novo službo, imate dobro predstavo o svojih zadolžitvah. Skozi mesece in leta se privadite na svoje delo, vmes pa se vaša vloga poveča, tudi spremeni. Nekatere spremembe so dobre, kdaj pa si želite, da bi prišel tudi bolj sproščeni čas. Ko vam nadrejeni dodeli novo zadolžitev, je na vas, da jo sprejmete odprtih rok. Ne zavračajte priložnosti novih zadolžitev.

Pogovorite se s svojim nadrejenim o novostih. Podroben pogovor o vašem delovnem mestu v podjetju je dobra priložnost, da izpostavite svoja znanja in izkušnje, ki ste jih navedli v svojem življenjepisu. Morda se dogovorite za alternativno pot za doseganje enakega cilja. Ne glede na to, kakšen pritisk ustvarja nova vloga – poudarjanje, da to ni vaše področje, vas bo prikazalo le v slabi luči. Kot lenega in nemotiviranega delavca.

Tega ne morem narediti

Če boste odnehali, boste videti le kot človek, ki ne zna dokončati stvari. Takšni (večinoma) ne napredujejo na delovnih mestih. Namesto da opustite projekt v celoti, preglejte in pokažite, kaj ste dosegli. Vaši nadrejeni bodo dobili občutek, da se trudite, obenem pa vam bodo pri težavah raje prisluhnili. Če ponudite rešitev namesto da opustite projekt, boste postali pomemben člen ekipe.

To ni moja krivda

Nihče ne želi delati z osebo, ki ne zna sprejeti odgovornosti za svoja dejanja. Le vprašanje časa je, kdaj bo ta oseba zvalila krivdo tudi na vas. Prevzemite odgovornost za svoja dejanja in ne valite krivde na druge. Priznavanje napak pokaže, kakšen karakter ste in visoko sposobnost učenja in rasti ob problemih. Kazanje s prstom na druge le pokaže, da se niste pripravljeni učiti iz svojih napak.

To bo vzelo le eno minuto časa

Razen, če vam nekaj res ne bo vzelo le minute časa, ne obljubljajte preveč. S tem boste pokazali tudi, da podcenjujete svoje napore.

Ne potrebujem pomoči

Želja, postati oseba, ki vse naredi sama, in je pravi heroj za podjetje, vas ne bo pripeljala na želeno mesto. Za vaš uspeh in uspeh podjetja je še kako pomembno skupinsko delo. Sposobnost opravljanja dela v ekipi vas lahko ponese do mesta vodje ekipe, do takšne pozicije pa ne boste prišli, če boste odklanjali pomoč drugih.

To ni pravično

Življenje ni pravično, podobno pa se vam bo dogajalo tudi v karieri. Izogibajte se pritoževanju nad dejanskim stanjem, poglejte, kako lahko ovire spremenite sebi v prid. Iskanje rešitve v vašem poslovnem življenju je vedno bolj dobrodošlo kot pa nenehno pritoževanje.

Tako sem vedno delal/a

Delati stvari na en in isti način ni pravi način poslovanja. Ozrite se naokoli, povprašajte druga podjetja, kako so se privadila na nove sisteme. To vam lahko pomaga tudi pri izboljšanju poslovnih rezultatov, saj trg zahteva nenehne prilagoditve. Je tudi edini način, da preživite. Ni vam treba postati suženj trendov, a ne zatiskajte si oči pred spremembami in novostmi. Pridite na plan s kreativno idejo za reševanje problema, ki je pred vami.

Vsi, ki so uspešni, se zavzeto izogibajo zgornjim stavkom. Pred seboj imajo jasen cilj, ki ga lahko uresničijo le ob nenehnem učenju (iz lastnih napak), poslušanju drugih in timskem delu.

Članek velja za enega najbolj branih člankov na LinkedInu letošnjega leta. Avtor članka je Ilya Pozin, ustanovitelj Pluto.tv, Open Me in Ciplex.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje