Ustvarite dobro poslovno ekipo

Uspeti v podjetništvu je izjemno težka naloga, predvsem če se tovrstnega projekta loti neizkušen študent z velikimi sanjami in omejenim časom zaradi študijskih obveznosti, družbenih aktivnosti ter več službami s skrajšanim delovnim časom.

Prav zato je močno priporočljivo, da se tega velikega koraka ne lotevamo sami. Potrebno si je poiskati dobro ekipo in z načrti kar se da hitro seznaniti tudi vse morebitne investitorje, ki bi se podjetje zanimali. Kako torej ustvariti dobro poslovno ekipo? 

1. V ekipo vključi svetovalca, ki bo usmerjal celoten delovni kolektiv.

2. Pozanimaj se o novih poslovnih idejah znotraj ekipe. Za pridobitev njihovih idej ni potrebna organizacija zamudnih srečanj, temveč se o tem lahko hitreje pogovoriš preko elektronske pošte. Pripravi svojo ekipo na to, da morajo vedno misliti že v naprej in imeti pripravljene nove ideje.

3. Nikoli si ne privošči tega, da bi prosil katerega izmed članov svoje ekipe, naj nekaj stori namesto tebe, ker sam pač ne utegneš. Vsak naj opravi svoje zadolžitve.

Se želite podati v podjetniške vode? MP podjetniški portal vam ponuja ogromno koristnih nasvetov.

4. Pomembnejše naloge in opravila zaupaj tistemu, za katerega veš, da jih bo izpeljal najbolje.

5. Pomembna opravila razdeli kar se da enakomerno, saj to zadeva poleg nadgrajevanja produktivnosti podjetja tudi končno plačilo tistih, ki te naloge izvedejo. Naj se v razdelitvi in opravljanju nalog ne kažejo prevelike razlike, saj to lahko pripelje do občutka manjvrednosti in zmede znotraj ekipe.

6. Bodi pozoren na malenkosti, ki bodo pokazale, da ti je mar do sočlanov ekipe. Sem sodijo npr. manjše pozornosti za rojstni dan, s katerimi boš svojim sodelavcem pokazal, da ti je resnično mar, da ostanete dobra in povezana ekipa ter da ti sodelovanje z njimi zares nekaj pomeni.

Vir: youngentrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje