Ustvarite inovativno kulturo

Vsaka organizacija je oblikovana z namenom doseganja določenih rezultatov, slabi pa so največkrat posledica slabo strukturirane organizacije. Najboljši rezultati se tako pokažejo šele ko strategije, poslovni model, struktura, procesi, tehnologije, orodja in nagrajevanja delujejo skladno.
Ustvarite inovativno kulturo

Ustvarite inovativno kulturo. (Vir slike: sxc.hu)

Dobri vodje oblikujejo svojo organizacijo tako, da ta spodbuja inovativnost. Takšni vodje se namreč zavedajo, da kultura v podjetju (vrednote, norme, nezavedna sporočila in primerno obnašanje tako vodij kot tudi zaposlenih) prepogosto omejuje kreativnost, inovativnost in produktivnost vseh v podjetju. Kako torej vplivati na kulturo podjetja?

Preberite si pet nasvetov, s katerimi boste lažje ustvarili inovativno kulturo v vašem podjetju.

1. Jasno določite, zakaj želite ustvariti kulturo inovativnosti.

Od svoje ekipe ne morete kar zahtevati, da postanejo inovativni. Zato oblikujte cilj – kako boste spremenili svet in s tem pomagali strankam.

2. V urnik vključite čas za sprostitev.

Tako v startupih kot tudi v starejših podjetjih zaposleni nimajo časa na pretek. Tako se največkrat cel dan posvečajo najbolj nujnim zadevam in sploh ne utegnejo razmišljati o prihodnosti. Kadar so stvari najbolj grozne, si enostavno morate vzeti čas za sprostitev – ne glede na to, kako smešno se to sliši. Vi in vaši zaposleni nujno potrebujete nekaj prostega časa (npr. 10 %) in takrat razmišljate o prihodnosti in novih poslovnih idejah.

3. Popustite nadzor nad zaposlenimi.

Sedaj, ko ste zaposlenim omogočili dovolj prostega časa, da se lahko igrajo z novimi tehnologijami, s produkti in procesi ter ustvarjajo in razmišljajo, sledi naslednji korak. Zaposlenim morate zagotavljati dovolj strukture, da se počutijo varno, in jih nadzorovati ravno toliko, da ostajajo na pravi poti – vse ostalo prepustite njim.

4. Merite stvari.

Vse kar se da izmeriti, se lahko izboljša. Največkrat ni problem v tem, da bi bilo premalo idej, temveč v tem, kako idejo realizirati in ustvariti nekaj, kar bo podjetju prineslo dobiček oz. rezultat, ki se ga bo dalo izmeriti.

Najprej morate določiti, kaj boste merili. Dajemo vam nekaj primerov.

  • Odstotek dohodka izdelkov ali storitev, ki so bili trgu predstavljeni v določenem obdobju (npr. v letošnjem letu).
  • Število novih idej, ki vključujejo kratkoročne izdelke ali storitve in dolgoročne produkte, ki so spremenili igro.
  • Število zaposlenih, ki so se usposabljali na področju inovativnosti ali so jim bila dodeljena orodja za spodbujanje inovativnosti.
  • Odstotek časa, namenjenega raziskavam, izdelovanju prototipov in testiranju novih izdelkov, produktov ali poslovnih modelov.

5. Nagrade naj imajo globlji pomen.

Prepoznati uspeh posameznikov in ekip je ključnega pomena in letna nagrada za inovativnost enostavno ni dovolj za doseg inovativne kulture v podjetju. Najbolj pomembne nagrade, ki oblikujejo organizacijske vrednote, se pogosto pojavljajo v neformalni obliki (npr. simbolični pokali ali simbolični zlatniki).

Vsaka organizacija ima edinstveno kulturo in ko se odločite, da boste spodbujali inovativnost, boste s tem pričeli spreminjati klimo in ustvarjati novo edinstveno inovativno kulturo. Zato morate biti previdni, da boste ustvarili kulturo, ki bo skladna s cilji in z vrednotami podjetja.

Vir: fastcodesign.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje