Uveljavljate telefonske pogovore kot strošek?

Avtor Borut Borštnik — 25.03.2013
Komentiraj!
Ali pri svojem delu veliko kličete? V tem primeru je smiselno, da naročnino za mobilne storitve sklenete na podjetje. Na ta način namreč to postane strošek podjetja, kar pomeni nižanje davčne osnove, DDV zavezanci pa si lahko DDV tudi povrnejo.
Uveljavljate telefonske pogovore kot strošek?

Uveljavljate telefonske pogovore kot strošek? (Vir slike: sxc.hu)

Prihranek se pozna tudi takrat, ko za poslovanje kupujete nekoliko dražji telefon ali morda tablico, česar se v zadnjem času poslužuje čedalje več podjetnikov. S tega vidika je smiselno, da se odločite za prenos storitev mobilne telefonije na podjetje, v kolikor tega še niste storili. Za davčni vidik o tematiki smo zaprosili Miho Riharja iz MP računovodstva:

"V skladu z ZDPO-2 so davčno priznani odhodki tisti odhodki, ki so potrebni za pridobitev prihodkov. Odhodki, ki niso neposreden pogoj za opravljanje dejavnosti, niso posledica opravljanja dejavnosti, imajo značaj privatnosti in niso skladni z običajno poslovno prakso, niso davčno priznani. Med davčno nepriznane odhodke torej sodijo tudi stroški, ki se nanašajo na privatno življenje. V skladu s tem zasebni pogovori, opravljeni s službenim mobilnim telefonom, niso davčno priznan odhodek."

Soroden članek: Stroški v podjetju.

V kolikor želite kot pravna oseba ali samostojni podjetnik skleniti naročniško razmerje pri mobilnem operaterju, potrebujete več kot samo osebni dokument. Pri naših mobilnih operaterjih smo preverili, kateri so dokumenti, ki jih potrebujete za sklenitev poslovnega paketa. Več o tem si lahko preberete v članku, povezavo nanj najdete na dnu novice.

Partner Zavoda mladi podjetnik med mobilnimi operaterji je Si.mobil

Pestro paleto paketov mobilne telefonije sestavljajo paketi PODJETNI, ki so že dobro znani v poslovnem svetu in smo jih še dodatno prilagodili poslovnim potrebam. S paketi PODJETNI ni več pomembno, v katero omrežje kličete, vsebujejo namreč zadostno količino klicev v vsa slovenska omrežja. Preverite ponudbo: poslovni mobilni paketi.

Več si preberite v MP članku: Uveljavljate telefonske pogovore kot strošek?

Prijavi se na e-novice!