V centru Ljubljane odslej brezžični internet

Avtor — 08.02.2013
V središču Ljubljane bo odslej Ljubljančanom in obiskovalcem dnevno na voljo ena ura brezplačnega dostopa do brezžičnega širokopasovnega omrežja, kar bo močno olajšalo sestankovanje tudi mnogim podjetnikom, ki so odslej za tovrstne potrebe morali uporabljati mobilno omrežje.
V centru Ljubljane odslej brezžični internet

V centru Ljubljane odslej brezžični internet (Vir slike: sxc.hu)

Zaenkrat je v širši okolici mestnega središča postavljenih 80 dostopnih točk, ki oddajajo brezžični signal na tem področju, že kmalu pa lahko pričakujemo širitev omrežja proti obroču ljubljanske obvoznice. Do konca leta naj bi bilo z omrežjem pokrito že celotno mesto znotraj ljubljanske obvoznice, izključujoč nekatere gozdnate in manj dostopne površine.

S projektom, ki je eden izmed prvih te vrste na svetu, bo Ljubljana za obiskovalce in meščane postala še bolj prijazno mesto, na svetovnem tehnološkem zemljevidu pa bo odslej zagotovo izstopala.

Uporaba brezžičnega omrežja, ki so ga poimenovali WiFreeLjubljana, je za posameznega uporabnika eno uro na dan brezplačna, omogočena je tudi možnost večkratne registracije tekom dneva, medtem ko količinske omejitve prenosa podatkov ni.

Registracija za dostop do brezplačnih vsebin ni potrebna. Uporabnik mora na svoji napravi le aktivirati wi-fi vmesnik in se povezati na ponujeno omrežje WiFreeLjubljana, nato pa odpreti brskalnik in vnesti naslov spletne strani. V omrežje se nato prijavi prek portala z vpisom svoje mobilne telefonske številke in z WiFree kodo, ki jo bo prejel na mobilnik z SMS sporočilom. Po poteku brezplačnih 60 minut se bodo lahko uporabniki odločili za dnevni zakup (24 ur od trenutka prve prijave) po ceni 3,90 evrov, 7-dnevni zakup po ceni 9,90 evrov ali 30-dnevni zakup po ceni 29,90 evrov.

Vsekakor dobrodošla pridobitev tudi za podjetnike, ki s strankami in poslovnimi partnerji sestankujejo v središču mesta!

Vir: Ljubljana.si

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,