V katere startupe je investiral sklad Silicijevi vrtički?

»Lahko bi rekli, da je kriterij za izbor sposoben, ambiciozen tim s produktom za globalni trg v industriji, ki raste. Kot investitorji moramo čutiti, da lahko podjetju vsebinsko pomagamo, z izkušnjami in s povezavami,« pravi Andraž Tori, član investicijskega odbora sklada Silicijevi vrtički.
V katere startupe je investiral sklad Silicijevi vrtički?

Na seznamu startupov je tudi Povio (Vir slike: Povio).

Kot pravi Tori, pri skladu Silicijevi vrtički, ki je objavil prvi seznam startupov, v katere bodo investirali, opažajo veliko potencialno zanimivih timov, neprestano pa prihajajo tudi novi. »Res smo lahko veseli, da je v okolju toliko podjetniške energije. Upamo, da še letos izvedemo nove investicije,« dodaja pa, da se jim ne mudi, saj iščejo res prave ekipe in ideje. Do tega seznama so evaluirali približno 50 ekip in podjetij, videli pa so jih še nekajkrat več. »Glede na začetni uspeh pri iskanju dobrih ekip pa tudi sami zbiramo več kapitala za sklade. Kaže, da se nam bodo kot investitorji pridružili novi uveljavljeni podjetniki,« razkriva soustanovitelj Zemante. “Kapital za ta sklad zbiramo še do konca oktobra. Kdaj bomo pa objavili, je pa seveda vedno odvisno od mnogo faktorjev.

Višino posameznih investicij ne razkriva, saj je vsak startup specifičen. Startupi so namreč tudi v različnih razvojnih fazah, dodaja pa, da se večina investicij giblje od 20 do 40 tisoč evrov. Ob predstavitvi sklada je bilo omenjeno tudi, da se bodo startupi morali v zameno za investicijo odpovedati določenemu deležu. O tem Tori: »Deleži so tipični za zgodnjo semensko fazo, to je običajno do 12 odstotkov. Seveda pa je vsako podjetje zelo specifično – nekatera podjetja so že dlje na poslovni poti, druga čisto na začetku, pri nekaterih smo edini investitor, pri drugih soinvestiramo

Startupi bodo prejeli tudi svojega mentorja. Ta bo v nenehnem stiku s podjetnikom, poskušal pa bo najti točke, »kjer lahko sklad in njegovi investitorji pomagajo podjetniku z nasveti, z mrežo poznanstev in podobno«.

Kdo je na seznamu?

Sklad Silicijevi vrtički (ang. Silicon Gardens), ki je bil ustanovljen letos maja, je objavil seznam prvih startupov, ki jim je namenil investicijo. Sklad, ki se je javnosti predstavil na letošnji konferenci Podim, je na seznam uvrstil Sqwiz, ki omogoča ustvarjanje in preprosto urejanje ter vzdrževanje spletne strani na podlagi Facebook strani (letos junija pa je bil sprejet v londonski pospeševalnik Wayra), Povio, ki je letos preživel tri mesece v pospeševalniku Y Combinator, svojo pot pa si uspešno utrjuje onstran Atlantika, Flaviar, ki za mesečno naročnino na dom pošilja izbor kakovostnih alkoholnih pijač, Getta.pro, ki razvija aplikacijo, ki omogoča vodenje poslovanja osebnih trenerjev in Sphericam, ki proizvaja dostopne 360-stopinjske kamere, ki omogočajo ustvarjanje vsebin za Oculus Rift.  

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje