V katere startupe je investiral sklad Silicijevi vrtički?

»Lahko bi rekli, da je kriterij za izbor sposoben, ambiciozen tim s produktom za globalni trg v industriji, ki raste. Kot investitorji moramo čutiti, da lahko podjetju vsebinsko pomagamo, z izkušnjami in s povezavami,« pravi Andraž Tori, član investicijskega odbora sklada Silicijevi vrtički.
V katere startupe je investiral sklad Silicijevi vrtički?

Na seznamu startupov je tudi Povio (Vir slike: Povio).

Kot pravi Tori, pri skladu Silicijevi vrtički, ki je objavil prvi seznam startupov, v katere bodo investirali, opažajo veliko potencialno zanimivih timov, neprestano pa prihajajo tudi novi. »Res smo lahko veseli, da je v okolju toliko podjetniške energije. Upamo, da še letos izvedemo nove investicije,« dodaja pa, da se jim ne mudi, saj iščejo res prave ekipe in ideje. Do tega seznama so evaluirali približno 50 ekip in podjetij, videli pa so jih še nekajkrat več. »Glede na začetni uspeh pri iskanju dobrih ekip pa tudi sami zbiramo več kapitala za sklade. Kaže, da se nam bodo kot investitorji pridružili novi uveljavljeni podjetniki,« razkriva soustanovitelj Zemante. “Kapital za ta sklad zbiramo še do konca oktobra. Kdaj bomo pa objavili, je pa seveda vedno odvisno od mnogo faktorjev.

Višino posameznih investicij ne razkriva, saj je vsak startup specifičen. Startupi so namreč tudi v različnih razvojnih fazah, dodaja pa, da se večina investicij giblje od 20 do 40 tisoč evrov. Ob predstavitvi sklada je bilo omenjeno tudi, da se bodo startupi morali v zameno za investicijo odpovedati določenemu deležu. O tem Tori: »Deleži so tipični za zgodnjo semensko fazo, to je običajno do 12 odstotkov. Seveda pa je vsako podjetje zelo specifično – nekatera podjetja so že dlje na poslovni poti, druga čisto na začetku, pri nekaterih smo edini investitor, pri drugih soinvestiramo

Startupi bodo prejeli tudi svojega mentorja. Ta bo v nenehnem stiku s podjetnikom, poskušal pa bo najti točke, »kjer lahko sklad in njegovi investitorji pomagajo podjetniku z nasveti, z mrežo poznanstev in podobno«.

Kdo je na seznamu?

Sklad Silicijevi vrtički (ang. Silicon Gardens), ki je bil ustanovljen letos maja, je objavil seznam prvih startupov, ki jim je namenil investicijo. Sklad, ki se je javnosti predstavil na letošnji konferenci Podim, je na seznam uvrstil Sqwiz, ki omogoča ustvarjanje in preprosto urejanje ter vzdrževanje spletne strani na podlagi Facebook strani (letos junija pa je bil sprejet v londonski pospeševalnik Wayra), Povio, ki je letos preživel tri mesece v pospeševalniku Y Combinator, svojo pot pa si uspešno utrjuje onstran Atlantika, Flaviar, ki za mesečno naročnino na dom pošilja izbor kakovostnih alkoholnih pijač, Getta.pro, ki razvija aplikacijo, ki omogoča vodenje poslovanja osebnih trenerjev in Sphericam, ki proizvaja dostopne 360-stopinjske kamere, ki omogočajo ustvarjanje vsebin za Oculus Rift.  

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje