V okviru programa Interreg na voljo 231 milijonov evrov

Avtor — 18.02.2015
Evropski regionalni sklad za razvoj bo v okviru programa Interreg, ki predstavlja regionalno sodelovanje med srednjeevropskimi državami, v obdobju 2014–2010 podelil 231 milijonov evrov. Na prvem razpisu bo na voljo 80 milijonov evrov, prvi rok je 13. april 2015.
V okviru programa Interreg na voljo 231 milijonov evrov

Informativni dan za Interreg bo 5. marca v Ljubljani (vir: pixabay.com)

Program Interreg za Srednjo Evropo bo čezmejnemu sodelovanju srednjeevropskih mest in regij v obdobju 2014–2020 namenil 231 milijonov evrov, s čimer bo podprl javne in zasebne organizacije, ki delujejo prek nacionalnih mej. Prvi razpis je že izšel, potekal pa bo v dveh fazah. Prijavni rok za prvo fazo projekta je 13. april 2015, pri čemer bodo prijave potekale elektronsko z uporabo online aplikacije.

Cilj programa je transnacionalno sodelovanje javnih in zasebnih organizacij, ki imajo sedež v srednji Evropi, z namenom iskanja pametnih rešitev za regionalne izzive na področjih inovacij, nizkoogljičnega gospodarstva, okolja, kulture in prometa ter krepitev upravljavskih zmogljivosti regij in relevantnih akterjev.

Prioritetna področja prvega razpisa so boljša inovativnost in konkurenčnost Srednje Evrope, sodelovanje na področju energije za znižanje ogljičnega odtisa, sodelovanje na področju naravnih in kulturnih virov za trajnostno rast ter sodelovanje na področju prometa za boljšo povezanost Srednje Evrope.

Prevladujoči upravičenci do sredstev so pravne osebe javnega prava, pravne osebe pod javnim nadzorom, zasebne institucije, organizacije, združenja. V programu lahko sodelujejo konzorciji vsaj treh partnerjev iz vsaj treh držav, pri čemer morata biti vsaj dva partnerja iz srednjeevropskih regij, ki so del programa. Sem spadajo vse regije iz Avstrije, Hrvaške, Češke, Madžarske, Poljske Slovaške in Slovenije, osem regij iz Nemčije (Baden-Württemberg, Bayern, Berlin, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Sachsen, Sachsen-Anhalt, Thüringen) in devet regij iz Italije (Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Liguria, Lombardia, Piemonte, Provincia Autonoma Bolzano, Provincia Autonoma Trento, Valle d’Aosta, and Veneto).

Priporočena vrednost projektov je med 1 in 5 milijoni evrov, izjemoma bodo podprti tudi manjši in večji projekti. Stopnja sofinanciranja upravičenih stroškov za slovenske partnerje znaša največ 85 %. Priporočeno trajanje projekta je od 30 do 36 mesecev.

4. in 5. marca bosta v Ljubljani v Hotelu Slon potekala nacionalna konferenca ter informativni dan, namenjena Interregu. 

V prvi fazi bodo prijavitelji izpolnjevali krajši prijavni obrazec, baziral bo na relevantnosti projektne ideje in projektnih partnerjev. Težišče polnega prijavnega obrazca v drugi fazi bo poleg relevantnosti projekta in njegovega partnerstva dopolnjeno z načrtom izvedbe projekta in finančnim načrtom.

Z dodatnimi informacijami o programu se lahko 4. marca v Hotelu Slon v Ljubljani opremite na nacionalni konferenci  z naslovom Transnacionalni in medregionalni programi evropskega teritorialnega sodelovanja v Sloveniji (INTERREG IV-V), ki jo organizira Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Dan kasneje, 5. marca, pa bo potekal tudi informativni dan ob prvem razpisu programa Central Europe (Srednja Evropa) in prvem razpisu programa Alpine Space (Območje Alp).

Več informacij o razpisu najdete na spletni strani programa Interreg.

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje