V ponedeljek zaključni dogodek start:Cloud

Avtor — 22.09.2012
V KUD France Prešeren bo v ponedeljek, 24. septembra, potekal zaključni dogodek programa start:Cloud 2012. Prireditev bo potekala ob 17. uri, na njej pa se bodo pred komisijo predstavila v programu sodelujoča startup podjetja.
V ponedeljek zaključni dogodek start:Cloud

V ponedeljek zaključni dogodek start:Cloud (Vir slike: sxc.hu)

Start:Cloud 2012 je edinstven program, namenjen razvijalcem poslovnih aplikacij v oblaku. Omogočila sta ga družba Si.mobil in Združenje ZIT – sekcija ZITEX, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije.

Program za razvijalce poslovnih storitev v oblaku je potekal od junija 2012. V tem času so sodelujoča podjetja prejela mentorsko podporo, ki je programsko potekala v Zavodu Hekovnik. V programu so preverjali svojo poslovno idejo, jo pričeli razvijati kot storitev v oblaku, zanjo pripravili poslovni model, prilagodili strategijo promocije in poiskali možnosti monetizacije svoje poslovne rešitve.

V ponedeljek bo potekal zaključni dogodek programa start:Cloud 2012. Prvi bo spregovoril Matevž Klanjšek iz Celtre, ki bo svoje izkušnje delil s prisotnimi, za njim pa bodo na oder stopili partnerji projekta: Simobil, ZITex (GZS) in Eurocloud. Naslednji bodo na vrsti startupi, ki bodo “pitchali” svoje produkte publiki, investitorjem in komisiji. Sledil bo zaključni pozdrav in razglasitev zmagovalcev tekmovanja.

In kakšne bodo nagrade? Si.mobil bo za najboljše rešitve in priložnost umestitve najboljših v Si.mobilovo ponudbo poslovnih aplikacij zagotovil nagradni sklad v višini 10.000 EUR. Razvijalec najbolj perspektivne ideje bo prejel kotizacijo za tekmovanje na EuroCloud Europe v Luksemburgu, Hekovnik pa bo najboljšim ekipam ponudil 9.000 EUR za izobraževanje v programu Brezmejnik.

Vir: Start:Cloud

Oznake: , , , ,