V Silicijevi dolini poteka huda bitka za mlade talente

Pred kratkim smo pisali o tem, da so mladostniki dandanes čedalje bolj ustvarjalni in podjetni. Nov dokaz za to je 17-letna Nive Jayasekar, mlada razvijalka mobilnih aplikacij in dekle z odličnim smislom za trženje svojih poslovnih idej.
V Silicijevi dolini poteka huda bitka za mlade talente

V Silicijevi dolini poteka bitka za mlade talente (Vir slike: sxc.hu)

Nive Jayasekar je mlada razvijalka aplikacij za naprave, ki delujejo na operacijskih sistemih iOS in Android. Z aplikacijo, ki jo je napravila zgolj v enem vikendu, si je na natečaju prislužila nagrado v višini 10.500 dolarjev, hkrati pa dobila ponudbo za zaposlitev pri Facebooku, kjer nenehno iščejo mlade talente na področju podjetništva in tehnološkega napredka.

Nive se je odločila sodelovati na konferenci Social-Loco, ki je potekala med 16. in 17. junijem, zgolj zaradi visokih nagrad. Odločila se je, da napravi aplikacijo za Windows Phone, saj je bila nagrada v tej kategoriji najvišja. Naredila je aplikacijo, ki omogoča lažjo organizacijo za vrtnarje, tako za začetnike kot tudi za profesionalce.

Nive je imela tudi nekaj sreče. Ko je izvedela, da je njena aplikacija zmagala na natečaju, jo je mama odpeljala na dolgo pot do San Francisca, kjer je potekala podelitev nagrad. Ker je prišla nekoliko pozno, so ji nagrado podelili prav na koncu, tik preden je kot govornica nastopila Emily White, Facebookova direktorica na področju mobilnih partnerstev. Srečali sta se v ozadju in Emily je Nive ponudila štipendijo.

A zgodba se tu še ne konča. Nive Jayasekar se zaveda svojih odličnih sposobnosti, zato službe pri Facebooku še ni sprejela. Zaveda se dejstva, da se za mlade talentirane razvijalce vedno obeta odlična prihodnost. Bitka v Silicijevi dolini za mlade talente je namreč čedalje hujša.

Vir: Business Insider

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje