V Silicijevi dolini poteka huda bitka za mlade talente

Pred kratkim smo pisali o tem, da so mladostniki dandanes čedalje bolj ustvarjalni in podjetni. Nov dokaz za to je 17-letna Nive Jayasekar, mlada razvijalka mobilnih aplikacij in dekle z odličnim smislom za trženje svojih poslovnih idej.
V Silicijevi dolini poteka huda bitka za mlade talente

V Silicijevi dolini poteka bitka za mlade talente (Vir slike: sxc.hu)

Nive Jayasekar je mlada razvijalka aplikacij za naprave, ki delujejo na operacijskih sistemih iOS in Android. Z aplikacijo, ki jo je napravila zgolj v enem vikendu, si je na natečaju prislužila nagrado v višini 10.500 dolarjev, hkrati pa dobila ponudbo za zaposlitev pri Facebooku, kjer nenehno iščejo mlade talente na področju podjetništva in tehnološkega napredka.

Nive se je odločila sodelovati na konferenci Social-Loco, ki je potekala med 16. in 17. junijem, zgolj zaradi visokih nagrad. Odločila se je, da napravi aplikacijo za Windows Phone, saj je bila nagrada v tej kategoriji najvišja. Naredila je aplikacijo, ki omogoča lažjo organizacijo za vrtnarje, tako za začetnike kot tudi za profesionalce.

Nive je imela tudi nekaj sreče. Ko je izvedela, da je njena aplikacija zmagala na natečaju, jo je mama odpeljala na dolgo pot do San Francisca, kjer je potekala podelitev nagrad. Ker je prišla nekoliko pozno, so ji nagrado podelili prav na koncu, tik preden je kot govornica nastopila Emily White, Facebookova direktorica na področju mobilnih partnerstev. Srečali sta se v ozadju in Emily je Nive ponudila štipendijo.

A zgodba se tu še ne konča. Nive Jayasekar se zaveda svojih odličnih sposobnosti, zato službe pri Facebooku še ni sprejela. Zaveda se dejstva, da se za mlade talentirane razvijalce vedno obeta odlična prihodnost. Bitka v Silicijevi dolini za mlade talente je namreč čedalje hujša.

Vir: Business Insider

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje