V Silicijevi dolini poteka huda bitka za mlade talente

Pred kratkim smo pisali o tem, da so mladostniki dandanes čedalje bolj ustvarjalni in podjetni. Nov dokaz za to je 17-letna Nive Jayasekar, mlada razvijalka mobilnih aplikacij in dekle z odličnim smislom za trženje svojih poslovnih idej.
V Silicijevi dolini poteka huda bitka za mlade talente

V Silicijevi dolini poteka bitka za mlade talente (Vir slike: sxc.hu)

Nive Jayasekar je mlada razvijalka aplikacij za naprave, ki delujejo na operacijskih sistemih iOS in Android. Z aplikacijo, ki jo je napravila zgolj v enem vikendu, si je na natečaju prislužila nagrado v višini 10.500 dolarjev, hkrati pa dobila ponudbo za zaposlitev pri Facebooku, kjer nenehno iščejo mlade talente na področju podjetništva in tehnološkega napredka.

Nive se je odločila sodelovati na konferenci Social-Loco, ki je potekala med 16. in 17. junijem, zgolj zaradi visokih nagrad. Odločila se je, da napravi aplikacijo za Windows Phone, saj je bila nagrada v tej kategoriji najvišja. Naredila je aplikacijo, ki omogoča lažjo organizacijo za vrtnarje, tako za začetnike kot tudi za profesionalce.

Nive je imela tudi nekaj sreče. Ko je izvedela, da je njena aplikacija zmagala na natečaju, jo je mama odpeljala na dolgo pot do San Francisca, kjer je potekala podelitev nagrad. Ker je prišla nekoliko pozno, so ji nagrado podelili prav na koncu, tik preden je kot govornica nastopila Emily White, Facebookova direktorica na področju mobilnih partnerstev. Srečali sta se v ozadju in Emily je Nive ponudila štipendijo.

A zgodba se tu še ne konča. Nive Jayasekar se zaveda svojih odličnih sposobnosti, zato službe pri Facebooku še ni sprejela. Zaveda se dejstva, da se za mlade talentirane razvijalce vedno obeta odlična prihodnost. Bitka v Silicijevi dolini za mlade talente je namreč čedalje hujša.

Vir: Business Insider

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje