V Silicijevo dolino prva skupina podjetnikov iz Slovenije

Avtor Borut Borštnik — 20.09.2010
Komentiraj!
Zavod Hekovnik, ki sta ga ustanovila Tehnološki park Ljubljana in Simgularis, redni član Tehnološkega parka Ljubljana, bo v okviru projekta Brezmejnik, v Silicijevi dolini desetim izbranim slovenskim podjetjem omogočil predstavitev pred potencialnimi investitorji.
V Silicijevo dolino prva skupina podjetnikov iz Slovenije

V Silicijevo dolino potuje prva skupina podjetnikov iz Slovenije.

Z namenom priprav posameznih sestankov s potencialnimi investitorji iz Silicijeve doline za slovenske podjetniške ekipe je Zavod Hekovnik z inkubatorjem Opinno iz San Franciska podpisal strateški sporazum o dolgoročnem sodelovanju. Na osnovi sporazuma bo, kot prvi skupni dogodek, Zavod Hekovnik 15. oktobra 2010 perspektivnim slovenskim podjetjem omogočil predstavitev lastne poslovne ideje pred predstavniki tveganega kapitala ter poslovnimi angeli iz Silicijeve doline.

 

Potencialne investitorje bodo skušale čim bolj navdušiti podjetniške ekipe iz naslednjih podjetij:

- Svetloba (redni član Tehnološkega parka Ljubljana),

- Elaphe (redni član Tehnološkega parka Ljubljana),

- Preona (redni član Tehnološkega parka Ljubljana), ter

- 4G Neuron (redni član Tehnološkega parka Ljubljana)

- Visionect (član Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja),

- Uniki (član Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja),

- Flowr (član Tovarne podjemov).

Podjetniške skupine so se več mesecev usposabljale za izpopolnitev poslovnega načrta ter za učinkovito predstavitev poslovne ideje pred investitorji. S prestavitvijo pred investitorji bodo podjetniške ekipe pridobile izkušnje za nastop pred tujimi vlagatelji, pridobile povratne informacije o atraktivnostih poslovne ideje ter hkrati pridobile neposreden dostop do vlagateljev in poslovnih partnerjev v Silicijevi dolini.

Zavod Hekovnik namerava v Silicijevi dolini nadalje širiti partnersko mrežo z vzpostavitvijo strateškega sodelovanja z inkubatorjem Plug&Play v San Francisku ter US Market Access centrom v San Joseju. Na osnovi strateškega sodelovanja z institucijami v Silicijevi dolini bo Zavod Hekovnik za obetajoča slovenska podjetja vzpostavljal neposreden dostop do investitorjev, poslovnih partnerjev ter trendov v Silicijevi dolini.

 

Podrobneje o aktivnostih Zavoda Hekovnik

Zavod Hekovnik sta ustanovila Tehnološki park Ljubljana in Simgularis (redni član Tehnološkega parka Ljubljana).

Hekovnik TP/1 je kreativno okolje, kjer se srečujejo in ustvarjajo hackerji - ljudje, ki jih zanimajo nove visoke tehnologije – »emerging technologies«. Zamišljen je kot delovni prostor, kjer so vsi enaki in svobodni, da počnejo in ustvarjajo, kar si želijo. Koncept takega okolja je v svetu bolje poznan pod izrazom »hackerspace«, ki deluje na principu odprte skupnosti, kjer vsak posameznik začne ali se vključi na projekt iz katerega pa lahko kasneje nastane tudi podjetje. Hekovnik TP/1 se glede na zanimanja in vizijo članov večinoma osredotoči na nekaj področji in strmi k izgradnji laboratorijev za programiranje strojne opreme in nevroznanosti.

Skupnost Hekovnika poleg študentov / posameznikov in okoliških fakultet -  Fakultete za elektrotehniko, Fakultete za računalništvo in informatiko ter Fakultete za matematiko in fiziko, sooblikujejo tudi izkušeni podjetniki in strokovnjaki s področij visokih tehnologij, ki mladim nudijo podporo in znanja iz podjetništva, financ ter veščin javnega nastopanja in predstavljanja projektov.

shranjeno pod: ,
Prijavi se na e-novice!