V slovenski startup hiši v Silicijevi dolini je pestro!

Silicijeva dolina v svetu tehnološkega podjetništva predstavlja najbolj razviti del sveta na področju investitorstva in razvoja tehnologije. Prav to je razlog, da se tja selijo mnoga tehnološka podjetja, tudi slovenska, pri tem pa jim pomaga slovenska startup hiša v San Franciscu!
V slovenski startup hiši v Silicijevi dolini je pestro!

V slovenski startup hiši v Silicijevi dolini je pestro! (Vir slike: sxc.hu)

Slovenska startup hiša v San Franciscu je v pomoč mnogim slovenskim mladim podjetnikom, ki se niso ustrašili močne konkurence in uspeh iščejo na ozemlju, ki je s tehnološkimi podjetji izredno močno nasičeno. Pri MMC RTV Slovenija so opravili intervju s soustanoviteljem startup hiše in operativnim vodjo in mentorjem v Zavodu Hekovnik, s Tomažem Frelihom. Poglejmo si, kako je opisal trenutno stanje, ki vlada v Silicijevi dolini.

Zavod Hekovnik s partnerji bo startup hišo imel v najemu šest mesecev, in sicer med septembrom 2012 in marcem 2013. Najemnino bodo še podaljšali, v kolikor bodo našli dovolj partnerjev, ki bi želeli obiskati Silicijevo dolino ali sponzorjev, ki bi bili pripravljeni štipendirati stanovanje za perspektivne kadre ali študente. Časovnega limita za namestitev posameznega podjetja v startup hiši ni, se pa pojavljajo omejitve s turistično vizo v ZDA, ki je omejena na 3 mesece bivanja v državi. Kljub temu v startup hiši obiskovalci povprečno ostanejo do 2 meseca, študentje in posamezni obiskovalci pa od 14 dni do 1 meseca.

Življenje v startup hiši je pestro, saj se dan začne že zelo zgodaj, konča pa pozno ponoči. Čez dan podjetniki svoj čas namenjajo predvsem delu na svojih projektih ali obiskovanju konferenc, predavanj in sestankov, zvečer pa so v namene mreženja občasno organizirana tudi neformalna druženja, kamor stanovalci pripeljejo svoje poslovne partnerje, prijatelje in druge ekipe.

V startup hišo prihajajo predvsem posamezniki in podjetja, ki želijo s svojim produktom oz. storitvijo prodreti na trg Združenih držav Amerike. V Silicijevi dolini je ves čas mogoče opaziti posameznike, ki uspevajo, kar je odlična popotnica tudi za vse prisotne, ki se nalezejo njihove energije in zaupanja v uspeh! Privlačno pa je seveda tudi dejstvo, da se tam zadržuje kar 85 odstotkov vsega tveganega kapitala za tehnološke projekte na svetu.

Preberite: Želite v Silicijevo dolino?

Zavod Hekovnik v okviru projekta BoundBreaker v Silicijevo dolino že tri leta vodi mlada slovenska tehnološka startup podjetja – skupno so jih tja odpeljali že več kot 30! Startup hiša, v kateri so eden izmed partnerjev, jim je vse zelo olajšala. Sedaj se bodo lotili še novega izziva – s startup hišo želijo povezati t.i. Novo Evropo, saj so zanimanje za partnerstvo pri takem projektu izrazili inkubatorji in pospeševalniki iz Bolgarije, Srbije, Slovaške, Češke in Makedonije, Hrvaška pa je s podjetjem Shout.em že partner. Veliko zanimanja pa prihaja tudi iz Slovenije, kjer so poleg trenutnih partnerjev (Zemanta, Vox.io, 3fs & Toshl), željo po partnerstvu izrazili še nekateri drugi.

Vir: MMC RTV SLO

Priporočamo tudi: 15 vročih startupov iz Silicijeve doline

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje