V slovenski startup hiši v Silicijevi dolini je pestro!

Silicijeva dolina v svetu tehnološkega podjetništva predstavlja najbolj razviti del sveta na področju investitorstva in razvoja tehnologije. Prav to je razlog, da se tja selijo mnoga tehnološka podjetja, tudi slovenska, pri tem pa jim pomaga slovenska startup hiša v San Franciscu!
V slovenski startup hiši v Silicijevi dolini je pestro!

V slovenski startup hiši v Silicijevi dolini je pestro! (Vir slike: sxc.hu)

Slovenska startup hiša v San Franciscu je v pomoč mnogim slovenskim mladim podjetnikom, ki se niso ustrašili močne konkurence in uspeh iščejo na ozemlju, ki je s tehnološkimi podjetji izredno močno nasičeno. Pri MMC RTV Slovenija so opravili intervju s soustanoviteljem startup hiše in operativnim vodjo in mentorjem v Zavodu Hekovnik, s Tomažem Frelihom. Poglejmo si, kako je opisal trenutno stanje, ki vlada v Silicijevi dolini.

Zavod Hekovnik s partnerji bo startup hišo imel v najemu šest mesecev, in sicer med septembrom 2012 in marcem 2013. Najemnino bodo še podaljšali, v kolikor bodo našli dovolj partnerjev, ki bi želeli obiskati Silicijevo dolino ali sponzorjev, ki bi bili pripravljeni štipendirati stanovanje za perspektivne kadre ali študente. Časovnega limita za namestitev posameznega podjetja v startup hiši ni, se pa pojavljajo omejitve s turistično vizo v ZDA, ki je omejena na 3 mesece bivanja v državi. Kljub temu v startup hiši obiskovalci povprečno ostanejo do 2 meseca, študentje in posamezni obiskovalci pa od 14 dni do 1 meseca.

Življenje v startup hiši je pestro, saj se dan začne že zelo zgodaj, konča pa pozno ponoči. Čez dan podjetniki svoj čas namenjajo predvsem delu na svojih projektih ali obiskovanju konferenc, predavanj in sestankov, zvečer pa so v namene mreženja občasno organizirana tudi neformalna druženja, kamor stanovalci pripeljejo svoje poslovne partnerje, prijatelje in druge ekipe.

V startup hišo prihajajo predvsem posamezniki in podjetja, ki želijo s svojim produktom oz. storitvijo prodreti na trg Združenih držav Amerike. V Silicijevi dolini je ves čas mogoče opaziti posameznike, ki uspevajo, kar je odlična popotnica tudi za vse prisotne, ki se nalezejo njihove energije in zaupanja v uspeh! Privlačno pa je seveda tudi dejstvo, da se tam zadržuje kar 85 odstotkov vsega tveganega kapitala za tehnološke projekte na svetu.

Preberite: Želite v Silicijevo dolino?

Zavod Hekovnik v okviru projekta BoundBreaker v Silicijevo dolino že tri leta vodi mlada slovenska tehnološka startup podjetja – skupno so jih tja odpeljali že več kot 30! Startup hiša, v kateri so eden izmed partnerjev, jim je vse zelo olajšala. Sedaj se bodo lotili še novega izziva – s startup hišo želijo povezati t.i. Novo Evropo, saj so zanimanje za partnerstvo pri takem projektu izrazili inkubatorji in pospeševalniki iz Bolgarije, Srbije, Slovaške, Češke in Makedonije, Hrvaška pa je s podjetjem Shout.em že partner. Veliko zanimanja pa prihaja tudi iz Slovenije, kjer so poleg trenutnih partnerjev (Zemanta, Vox.io, 3fs & Toshl), željo po partnerstvu izrazili še nekateri drugi.

Vir: MMC RTV SLO

Priporočamo tudi: 15 vročih startupov iz Silicijeve doline

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje