V Velenju ta vikend nastaja šest dijaških startupov

Avtor — 15.06.2013
Šest dijaških ekip na prvem podjetniškem maratonu za dijake ta konec tedna razvija svoje poslovne ideje. Pripravljajo se na predstavitev svojih izdelkov pred investitorji, ki bo potekala to nedeljo ob 16.00.
V Velenju ta vikend nastaja šest dijaških startupov

V Velenju ta vikend nastaja šest dijaških startupov (Foto: Klemen Belavič)

Medtem, ko njihovi vrstniki uživajo petkov večer, so mladi ustvarjalci na Velenje Startup sinoči bedeli pozno v noč iz drugega razloga: izdelovali so prototipne izdelke, ki jih bodo danes predstavili potencialnim kupcem v Velenju. Pridobiti želijo prepotrebno povratno informacijo, kako svojo zamisel narediti privlačno trgu in morebiti že skleniti prve dogovore s partnerji.

Na projektu sodeluje šest ekip:

  • QuickCoffeeCup razvija mobilno aplikacijo, ki omogoča prednaročanje in plačevanje kave na podoben način, kot delujejo predplačniški paketi mobilne telefonije,
  • Booklet bo iz COBISS-a pridobival podatke o doslej prebranih knjigah in bo na podlagi tega uporabnikom avtomatsko priporočal knjige.
  • MobiBivša je aplikacija za mobilni telefon z miselno igro, ki onemogoča klice na številko bivšega partnerja v neprištevnem stanju.
  • Torbica je skupina deklet, ki izdelujejo dizajnersko žensko torbico, ki spreminja velikost, da jo lahko dekleta uporabljajo v vsaki situaciji.
  • E-Beat razvija simulator bobnov, ki omogoča mladim umetnikom izdelavo glasbenih podlag za njihove skladbe.
  • AppŠola je skupina dijakov, ki želi izboljšati učni proces z uporabo pametnih telefonov, ki bodo omogočali povratno informacijo o znanju učencev.

Projekt je namenjen promociji podjetnosti in zaposlivosti mladih,ki ga od 14. do 16. junija skupaj organizirata Šolski center Velenje ter Ustvarjalnik, pospeševalnik mladinskega podjetništva. Na njem z nasveti  dijakom pomagajo tudi podjetniški mentorji iz različnih strok, ki so ves čas prisotni.

“Glede na to, da je to prvi startup vikend za dijake, in je zato neke vrste eksperiment, nismo imeli posebnih pričakovanj. A izkazalo se je, da so mladi podjetniki povsem enakovredni  svojim starejšim kolegom oziroma jih celo presegajo. Iskreno pričakujem, da bomo v nedeljo doživeli rojstvo vsaj dveh podjetij, ki bodo uspešna na trgu, je dejal vodja projekta Matija Goljar.

Projekti se bodo prvič javno predstavili danes ob 15:00. Prenos si lahko ogledate tudi v “livestreamu”, ki se prične nekaj pred 15:00.

Fotogalerija dogodka je dostopna na Ustvarjalnik livestream.


Oznake: , , , , ,