V virtualni svet z resničnimi izdelki

Začelo se je v letu 2002, ko je Electronic Arts podpisal milijonsko pogodbo z McDonaldsom za postavitev verzije virtualnih hamburgerjev na spletu. Danes se to vedno bolj razvija, med najopaznejšimi pa je video igra Sims.
V virtualni svet z resničnimi izdelki

Igra Sims je med najnaprednejšimi v virtualizaciji izdelkov.

The Sims je video igra, ki jo igra cel svet. Igralci sami oblikujejo igralce, jih oblikujejo v družino in jim gradijo hiše s čim več dodatki. Ti dodatki pa sedaj dobivajo imena. Od junija dalje bodo igralci, ki uporabljajo The Sims 2, aktualno verzijo igre, lahko kupili dodaten paket v obliki CDja ali preko spleta. Omogočal bo dekoracijo hiš s pohištvom iz Ikee in oblačili iz H&M, izbira pa naj bi bila neprimerljivo večja od sedanje.

Electronic Arts, največja svetovna družba z video igrami, pravi da so se dogovoru pridružili zaradi pobude igralcev in da jim želijo približati bolj moderno, realistično pohištvo, ki ga tudi sami sicer prodajajo.

Nancy Smith, predsednica znamke Sims, pravi da ta način direktnega odnosa z uporabniki, torej igralci, krepi proizvodno strategijo. Sicer je bilo prodanih že več kot 100 milijonov kopij igre.

Tržniki pravijo da so ciljna publika bogatejši del prebivalstva in navdušenci nad znamkami. Z virtualizacijo izdelkov so začela tudi druga podjetja, največje povpraševanje pa je po znamkah Starbucks, Pepsi, Coca Cola, Ford Motor, Applov iPhone in drugih.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje