V virtualni svet z resničnimi izdelki

Začelo se je v letu 2002, ko je Electronic Arts podpisal milijonsko pogodbo z McDonaldsom za postavitev verzije virtualnih hamburgerjev na spletu. Danes se to vedno bolj razvija, med najopaznejšimi pa je video igra Sims.
V virtualni svet z resničnimi izdelki

Igra Sims je med najnaprednejšimi v virtualizaciji izdelkov.

The Sims je video igra, ki jo igra cel svet. Igralci sami oblikujejo igralce, jih oblikujejo v družino in jim gradijo hiše s čim več dodatki. Ti dodatki pa sedaj dobivajo imena. Od junija dalje bodo igralci, ki uporabljajo The Sims 2, aktualno verzijo igre, lahko kupili dodaten paket v obliki CDja ali preko spleta. Omogočal bo dekoracijo hiš s pohištvom iz Ikee in oblačili iz H&M, izbira pa naj bi bila neprimerljivo večja od sedanje.

Electronic Arts, največja svetovna družba z video igrami, pravi da so se dogovoru pridružili zaradi pobude igralcev in da jim želijo približati bolj moderno, realistično pohištvo, ki ga tudi sami sicer prodajajo.

Nancy Smith, predsednica znamke Sims, pravi da ta način direktnega odnosa z uporabniki, torej igralci, krepi proizvodno strategijo. Sicer je bilo prodanih že več kot 100 milijonov kopij igre.

Tržniki pravijo da so ciljna publika bogatejši del prebivalstva in navdušenci nad znamkami. Z virtualizacijo izdelkov so začela tudi druga podjetja, največje povpraševanje pa je po znamkah Starbucks, Pepsi, Coca Cola, Ford Motor, Applov iPhone in drugih.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje