V Y Combinator odhaja prvo slovensko podjetje

Y Combinator je pospeševalni program, ki poteka v Silicijevi dolini od leta 2005 dalje. V mlada start-up podjetja vlaga manjše denarne zneske ter jim pomaga z nasveti in pri oblikovanju idej. Prvo slovensko podjetje, ki mu je uspelo priti v Y Combinator, je R3 d.o.o. s produktom DoubleRecall.
V Y Combinator odhaja prvo slovensko podjetje

V Y Combinator odhaja prvo slovensko podjetje

Pri Y Combinatorju pomagajo mladim podjetjem predvsem skozi prvo fazo razvoja. Njihov namen niso veliki denarni vložki, temveč svetovanje in seznanjanje start-up podjetij s potencialnimi vlagatelji. Naučijo jih, kako le-te navdušiti in uspešno zaključiti posel.

V program Y Combinator se vsakič prijavi okoli 2000 start-up podjetij. Med njimi izberejo okoli 60 najbolj perspektivnih idej in vanje investirajo manjše denarne zneske, ponavadi okoli 20 tisoč dolarjev. Ta podjetja se nato za tri mesece preselijo v Silicijevo dolino, kjer intenzivno delajo na razvoju svoje podjetniške ideje in se učijo učinkovitih tehnik marketinga.

Y Combinator poteka dvakrat letno, in sicer od januarja do marca in od junija do avgusta. Program se zaključi z dogodkom imenovanim Demo dan, kjer start-up podjetja dobijo priložnost predstaviti se skupini potencialnih investitorjev.

Od leta 2005, odkar Y Combinator obstaja, so pomagali različnim, danes uspešnim podjetjem. Med njimi lahko omenimo Dropbox, ZumoDrive in Air Bed and Breakfast. Skupno so do sedaj uspešno pomagali kar 208 podjetjem. V zameno za pomoč, svetovanje in poslovne stike, od njih pričakujejo 2-10 odstotkov zaslužka.

R3 d.o.o. je prvo slovensko podjetje, ki mu je uspelo priti v Y Combinator

R3 d.o.o, letošnji finalist slovenskega tekmovanja Start:up Slovenija, je s produktom DoubleRecall prvo slovensko podjetje, ki je bilo sprejeto v program Y Combinator in se za tri mesece seli v Silicijevo dolino.

Sistem DoubleRecall je inovativna rešitev oglaševanja, ki temelji na tem, da se obiskovalcu spletnega medija po uvodu članka pojavi oglas in šele po tem, ko vpiše označeno besedo iz oglasa, na ogled dobi celoten članek. Sistem je sprejelo že lepo število slovenskih medijev. Produkt, ki ima velik potencial, je patentiran tako v EU kot tudi v ZDA.

Vir: Y Combinator in Delo.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje