V Y Combinator odhaja prvo slovensko podjetje

Y Combinator je pospeševalni program, ki poteka v Silicijevi dolini od leta 2005 dalje. V mlada start-up podjetja vlaga manjše denarne zneske ter jim pomaga z nasveti in pri oblikovanju idej. Prvo slovensko podjetje, ki mu je uspelo priti v Y Combinator, je R3 d.o.o. s produktom DoubleRecall.
V Y Combinator odhaja prvo slovensko podjetje

V Y Combinator odhaja prvo slovensko podjetje

Pri Y Combinatorju pomagajo mladim podjetjem predvsem skozi prvo fazo razvoja. Njihov namen niso veliki denarni vložki, temveč svetovanje in seznanjanje start-up podjetij s potencialnimi vlagatelji. Naučijo jih, kako le-te navdušiti in uspešno zaključiti posel.

V program Y Combinator se vsakič prijavi okoli 2000 start-up podjetij. Med njimi izberejo okoli 60 najbolj perspektivnih idej in vanje investirajo manjše denarne zneske, ponavadi okoli 20 tisoč dolarjev. Ta podjetja se nato za tri mesece preselijo v Silicijevo dolino, kjer intenzivno delajo na razvoju svoje podjetniške ideje in se učijo učinkovitih tehnik marketinga.

Y Combinator poteka dvakrat letno, in sicer od januarja do marca in od junija do avgusta. Program se zaključi z dogodkom imenovanim Demo dan, kjer start-up podjetja dobijo priložnost predstaviti se skupini potencialnih investitorjev.

Od leta 2005, odkar Y Combinator obstaja, so pomagali različnim, danes uspešnim podjetjem. Med njimi lahko omenimo Dropbox, ZumoDrive in Air Bed and Breakfast. Skupno so do sedaj uspešno pomagali kar 208 podjetjem. V zameno za pomoč, svetovanje in poslovne stike, od njih pričakujejo 2-10 odstotkov zaslužka.

R3 d.o.o. je prvo slovensko podjetje, ki mu je uspelo priti v Y Combinator

R3 d.o.o, letošnji finalist slovenskega tekmovanja Start:up Slovenija, je s produktom DoubleRecall prvo slovensko podjetje, ki je bilo sprejeto v program Y Combinator in se za tri mesece seli v Silicijevo dolino.

Sistem DoubleRecall je inovativna rešitev oglaševanja, ki temelji na tem, da se obiskovalcu spletnega medija po uvodu članka pojavi oglas in šele po tem, ko vpiše označeno besedo iz oglasa, na ogled dobi celoten članek. Sistem je sprejelo že lepo število slovenskih medijev. Produkt, ki ima velik potencial, je patentiran tako v EU kot tudi v ZDA.

Vir: Y Combinator in Delo.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje