V Zagrebu navdušila regionalna start-up podjetja

V sredo je v sklopu svoje vzhodnoevropske turneje hrvaško prestolnico obiskala skupina najbolj vplivnih svetovnih investitorjev, mentorjev, poslovnih angelov, ustanoviteljev in spletnih podjetnikov - Geeks on a Plane (GOAP).
V Zagrebu navdušila regionalna start-up podjetja

V Zagrebu navdušila regionalna start-up podjetja (Vir slike: sxc.hu)

Zagrebško konferenco Geeks on a Plane, ki je potekala v sredo, 26. septembra, je otvoril David McClure, znani investitor in ustanovitelj podjetniškega pospeševalnika 500 Startups. Predaval je o zanimivi tematiki, ki se tiče predvsem mladih podjetnikov ali tistih, ki podjetniki še nameravajo postati, saj se je dotaknil vprašanja, zakaj je zdaj pravi trenutek za ustanovitev start-up podjetja. Poudaril je, da so cene produkcije trenutno nizke, distribucija je razvita, družabni mediji pa omogočajo hitro širjenje informacij o novemu produktu med ogromnim številom potencialnih strank.

Konference v Zagrebu se je udeležilo okoli 40 svetovno znanih investitorjev, ki so že mnogim mladim podjetjem omogočila uveljavitev na svetovnem trgu in vstop v Silicijevo dolino. Investitorje je nagovoril tudi hrvaški minister podjetništva in obrti Gordan Maras, ki je v prihodnosti napovedal podvojitev investicij hrvaške vlade v visokotehnološka podjetja in nastanek novega podjetniškega pospeševalnika v Zagrebu!

Preberite več o tem: Med zmagovalci Mini Seedcamp Ljubljana slovensko podjetje Viidea!

Nagovoru hrvaškega ministra so sledile predstavitve mladih podjetij pred investitorji. Izmed 20 podjetij, ki so se predstavila pred investitorji, je bilo najti tudi slovenskega predstavnika – podjetje Viidea, o katerem smo na našem portalu že poročali. Viidea je namreč pred dobrimi tremi leti postal eden od zmagovalcev tekmovanja Mini Seedcamp Ljubljana! Viidea se ukvarja z razvojem napredne platforme za snemanje in predvajanje spletnih prezentacij. Več o storitvah slovenskega start-upa si preberite na spletni strani Viidea.

  Prireditev se je nadaljevala z okroglo mizo “Kako zagnati start-up”, v kateri so sodelovali Jugoslav Petković (Mimovrste, Flaviar), Jurgen Furian (StartEurope, Pioneers Festival) in Stevica Kuharski (IT4U), vsi izkušeni podjetniki in mentorji.

  Po predstavitvi so razglasili zmagovalce zagrebškega Geeks on a Plane. Investitorje je najbolj navdušilo podjetje WhoAPI, ki ima po njihovem mnenju velik potencial. Na drugo mesto se je z mobilno aplikacijo za spremljanje prodaje na terenu uvrstilo podjetje Salespod, na tretje pa podjetje Rimac automobili, ki ustvarja električni avtomobil.

  Geeks on a Plane bodo v sklopu svoje vzhodnoevropske turneje bodo Geeks on a Plane poleg Zagreba obiskali še Moskvo, Tallin in Berlin, po vzhodni Evropi pa se bodo odpravili še na Bližnji vzhod, kjer bodo prav tako obiskali štiri mesta. Podali se bodo v Združene Arabske Emirate, v Turčijo, v Jordanijo in v Izrael, kjer bodo v upanju na uspešne investicije gostovali v začetku novembra.

  Vir: Netokracija

  Oznake: , , , , ,
  Iskanje
  ↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

  Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

  01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
  Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

  Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
  Preberite več >>

  Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

  24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
  Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

  Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
  Preberite več >>

  Delavnica: Optimizacija spletnih strani

  06.04.2018 od 14:00 do 18:00
  Delavnica: Optimizacija spletnih strani

  Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
  Preberite več >>

  Delavnica: Prodajni lijak

  13.04.2018 od 14:00 do 18:00
  Delavnica: Prodajni lijak

  Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
  Preberite več >>

  Vse za podjetje