V Zagrebu navdušila regionalna start-up podjetja

V sredo je v sklopu svoje vzhodnoevropske turneje hrvaško prestolnico obiskala skupina najbolj vplivnih svetovnih investitorjev, mentorjev, poslovnih angelov, ustanoviteljev in spletnih podjetnikov - Geeks on a Plane (GOAP).
V Zagrebu navdušila regionalna start-up podjetja

V Zagrebu navdušila regionalna start-up podjetja (Vir slike: sxc.hu)

Zagrebško konferenco Geeks on a Plane, ki je potekala v sredo, 26. septembra, je otvoril David McClure, znani investitor in ustanovitelj podjetniškega pospeševalnika 500 Startups. Predaval je o zanimivi tematiki, ki se tiče predvsem mladih podjetnikov ali tistih, ki podjetniki še nameravajo postati, saj se je dotaknil vprašanja, zakaj je zdaj pravi trenutek za ustanovitev start-up podjetja. Poudaril je, da so cene produkcije trenutno nizke, distribucija je razvita, družabni mediji pa omogočajo hitro širjenje informacij o novemu produktu med ogromnim številom potencialnih strank.

Konference v Zagrebu se je udeležilo okoli 40 svetovno znanih investitorjev, ki so že mnogim mladim podjetjem omogočila uveljavitev na svetovnem trgu in vstop v Silicijevo dolino. Investitorje je nagovoril tudi hrvaški minister podjetništva in obrti Gordan Maras, ki je v prihodnosti napovedal podvojitev investicij hrvaške vlade v visokotehnološka podjetja in nastanek novega podjetniškega pospeševalnika v Zagrebu!

Preberite več o tem: Med zmagovalci Mini Seedcamp Ljubljana slovensko podjetje Viidea!

Nagovoru hrvaškega ministra so sledile predstavitve mladih podjetij pred investitorji. Izmed 20 podjetij, ki so se predstavila pred investitorji, je bilo najti tudi slovenskega predstavnika – podjetje Viidea, o katerem smo na našem portalu že poročali. Viidea je namreč pred dobrimi tremi leti postal eden od zmagovalcev tekmovanja Mini Seedcamp Ljubljana! Viidea se ukvarja z razvojem napredne platforme za snemanje in predvajanje spletnih prezentacij. Več o storitvah slovenskega start-upa si preberite na spletni strani Viidea.

  Prireditev se je nadaljevala z okroglo mizo “Kako zagnati start-up”, v kateri so sodelovali Jugoslav Petković (Mimovrste, Flaviar), Jurgen Furian (StartEurope, Pioneers Festival) in Stevica Kuharski (IT4U), vsi izkušeni podjetniki in mentorji.

  Po predstavitvi so razglasili zmagovalce zagrebškega Geeks on a Plane. Investitorje je najbolj navdušilo podjetje WhoAPI, ki ima po njihovem mnenju velik potencial. Na drugo mesto se je z mobilno aplikacijo za spremljanje prodaje na terenu uvrstilo podjetje Salespod, na tretje pa podjetje Rimac automobili, ki ustvarja električni avtomobil.

  Geeks on a Plane bodo v sklopu svoje vzhodnoevropske turneje bodo Geeks on a Plane poleg Zagreba obiskali še Moskvo, Tallin in Berlin, po vzhodni Evropi pa se bodo odpravili še na Bližnji vzhod, kjer bodo prav tako obiskali štiri mesta. Podali se bodo v Združene Arabske Emirate, v Turčijo, v Jordanijo in v Izrael, kjer bodo v upanju na uspešne investicije gostovali v začetku novembra.

  Vir: Netokracija

  Oznake: , , , , ,
  Iskanje
  ↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

  MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

  27.09.2017 od 13:00 do 16:00
  MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

  Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
  Preberite več >>

  Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

  27.09.2017 od 13:00 do 16:00
  Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

  Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
  Preberite več >>

  Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

  20.10.2017 od 9:00 do 17:00
  Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

  Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
  Preberite več >>

  MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

  27.10.2017 od 14:00 do 18:00
  MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

  Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
  Preberite več >>

  Vse za podjetje