V ZDA moški na internetu ostajajo v manjšini

Ženske so med uporabniki interneta v ZDA v večini. Značilnost mlajših uporabnic je, da na internet prispevajo več vsebin. Med odraslimi Američani številčno prevladujejo moški uporabniki.
V ZDA moški na internetu ostajajo v manjšini

Uporabniki interneta v ZDA po spolu, 2007 – 2012, v milijonih (vir: eMarketer).

V letu 2008 se bo v ZDA na internet vsaj enkrat mesečno priključilo 100,4 milijonov žensk in 93.5 milijonov moških. V letu 2012 pa bodo ženske na internetu moške številčno prekašale za več kot 8 milijonov. Leta 2008 bodo ženske predstavljale 51,8 odstotkov vseh uporabnikov interneta v ZDA, predvideva eMarketer.

Eden od očitnih razlogov za večji odstotek žensk je v večjem deležu žensk v celotnem prebivalstvu ZDA. Tako je leta 2008 v ZDA po podatkih US Census Bureau bivalo 154,5 milijonov žensk in 149,4 milijonov moških. Gonilno silo pri povečani rabi interneta s strani ženskih uporabnic v Združenih državah predstavljajo najstnice. Pri odraslih pa je moških, ki se vsaj enkrat mesečno povežejo na internet, nekoliko več kot žensk. 68 odstotkov vseh žensk in 65 odstotkov vseh moških starejših od 30 let v ZDA uporablja internet.

Najstnice so tudi zelo produktivne uporabnice. The New York Times omenja raziskavo, ki jo je opravil Pew Internet & American Life Project. Po njej naj bi 55 odstotkov vseh najstniških vsebin na internetu prispevale najstnice.

Vir: eMarketer

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje