V ZDA se kažejo znaki okrevanja gospodarstva

Regionalna ekonomska poročila kažejo na neenakomerno okrevanje ameriškega gospodarstva, ki se je povzpelo na raven, ki je že v prejšnjih štirih gospodarskih krizah pomenila konec recesije.
V ZDA se kažejo znaki okrevanja gospodarstva

Ekonomska poročila napovedujejo konec gospodarske krize. (Vir: newamerica.net)

Podatki o gospodarski aktivnosti in proizvodnji za ameriški srednjih zahod in Teksas kažejo na to, da se gospodarstvo po eni najdaljših recesij v zadnjih sedemdesetih letih počasi pobira. Vendar pa regionalni indeksi gospodarske aktivnosti kažejo na neenakomerno okrevanje, ki ne bo imelo značilne V oblike.

Tudi podatki o BDP naj bi potrdili okrevanje in rast gospodarstva ZDA v tretjem četrtletju, kar naj bi s statističnega vidika pomenilo, da se velika recesija resnično končuje. Napovedi ekonomistov kažejo, da je po 0,7 odstotnem padcu v drugem četrtletju, gospodarstvo ZDA v tretjem četrletju doživelo 3,3 odstotno rast, zato udeleženci na trgu že pričakujejo morebitne spremembe obrestnih mer in olajševalnih ukrepov. Poleg tega je gospodarska aktivnost po podatkih čikaškega poročila že dosegla raven, ki je že v prejšnjih štirih recesijah nakazovala konec krize.

Vir: Reuters

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje