Varnost pri delu in požarna varnost? Ste v prekršku?

Ali podjetniki racionaliziramo stroške, kjer je smiselno? Zamahujemo z roko, ko nas strašijo z inšpekcijo. Češ, mene že ne bojo obiskali. Poglejmo na izjavo o varnosti drugače: je izkaz resnosti podjetja, veča varnost zaposlenih, zagotovi usposobljenost za pomoč sočloveku.

Novo ustanovljeno podjetje mora najprej imeti Izjavo o varnosti z oceno tveganja. To je interni predpis v katerem so določeni roki za usposabljanje iz varnosti pri delu, roki za zdravstvene preglede ter osebna varovalna oprema za posamezna delovna mesta. Narejena je tudi ocena tveganja za posamezna delovna mesta ter določeni so ukrepi za zmanjšanje tveganja. Pri izdelavi izjave o varnosti se pregleda tudi izpolnjevanje ostalih obveznosti, ki jih mora izpolnjevati podjetje v skladu z Zakonom o varnosti in zdravju pri delu ter se določijo roki do kdaj bodo te obveznosti narejene.

Ostale obveznosti, ki jih mora izpolnjevati podjetje so še:

  • zdravstvena ocena tveganja, ki jo naredi pooblaščeni zdravnik,
  • pogodba s pooblaščenim zdravnikom,
  • zagotovitev požarnega varstva (požarni red, gasilni aparati, prepoved kajenja, evakuacijski
  • zagotovljena prva pomoč (omarica za prvo pomoč in usposobljena oseba za nudenje prvenačrti, izvlečki požarnega reda, ocena požarne ogroženosti …..), pomoči,
  • usposabljanje delavce za varno delo (teoretično in praktično usposabljanje ter preizkus),
  • periodične preiskave delovnega okolja (meritve temperature, vlage, hitrosti gibanja zraka, osvetljenosti in hrupa – periodika na 3 leta),
  • periodični pregledi in preizkusi delovne opreme (vsi stroji – periodika na  2- 3 leta),
  • zdravstveni pregledi delavcev pri pooblaščenem zdravniku – roki za preglede morajo biti določeni v izjavi o varnosti z oceno tveganja oz. v zdravstveni oceni tveganja.

 

Za vse zgoraj naštete predpise se lahko obrnete na strokovnjake v podjetju Maksivar d.o.o..

Maksivar d.o.o.
Cesta dolomitskega odreda 163
1000  Ljubljana
telefon: 2571 – 219
gsm: 041 779 628
www.maksivar.si

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje