Varnost pri delu in požarna varnost? Ste v prekršku?

Ali podjetniki racionaliziramo stroške, kjer je smiselno? Zamahujemo z roko, ko nas strašijo z inšpekcijo. Češ, mene že ne bojo obiskali. Poglejmo na izjavo o varnosti drugače: je izkaz resnosti podjetja, veča varnost zaposlenih, zagotovi usposobljenost za pomoč sočloveku.

Novo ustanovljeno podjetje mora najprej imeti Izjavo o varnosti z oceno tveganja. To je interni predpis v katerem so določeni roki za usposabljanje iz varnosti pri delu, roki za zdravstvene preglede ter osebna varovalna oprema za posamezna delovna mesta. Narejena je tudi ocena tveganja za posamezna delovna mesta ter določeni so ukrepi za zmanjšanje tveganja. Pri izdelavi izjave o varnosti se pregleda tudi izpolnjevanje ostalih obveznosti, ki jih mora izpolnjevati podjetje v skladu z Zakonom o varnosti in zdravju pri delu ter se določijo roki do kdaj bodo te obveznosti narejene.

Ostale obveznosti, ki jih mora izpolnjevati podjetje so še:

  • zdravstvena ocena tveganja, ki jo naredi pooblaščeni zdravnik,
  • pogodba s pooblaščenim zdravnikom,
  • zagotovitev požarnega varstva (požarni red, gasilni aparati, prepoved kajenja, evakuacijski
  • zagotovljena prva pomoč (omarica za prvo pomoč in usposobljena oseba za nudenje prvenačrti, izvlečki požarnega reda, ocena požarne ogroženosti …..), pomoči,
  • usposabljanje delavce za varno delo (teoretično in praktično usposabljanje ter preizkus),
  • periodične preiskave delovnega okolja (meritve temperature, vlage, hitrosti gibanja zraka, osvetljenosti in hrupa – periodika na 3 leta),
  • periodični pregledi in preizkusi delovne opreme (vsi stroji – periodika na  2- 3 leta),
  • zdravstveni pregledi delavcev pri pooblaščenem zdravniku – roki za preglede morajo biti določeni v izjavi o varnosti z oceno tveganja oz. v zdravstveni oceni tveganja.

Za vse zgoraj naštete predpise se lahko obrnete na strokovnjake v podjetju Maksivar d.o.o..

Maksivar d.o.o.
Cesta dolomitskega odreda 163
1000  Ljubljana
telefon: 2571 – 219
gsm: 041 779 628
www.maksivar.si

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje