Varstveno delovni center Nova Gorica z novo sodobno stanovanjsko enoto

Avtor SAOP — 05.01.2010
Komentiraj!
Podjetje SAOP je z donacijo prispevalo k obnovi najemniške vrstne hišice za 5 gojencev novogoriškega Varstveno delovnega centra.

Podjetje SAOP je vodilni proizvajalec poslovnih programskih rešitev za podjetja in javne ustanove. Pri poslovanju sledi svojim temeljnim vrednotam. Med njimi je tudi vrednota PRIJAZNOST do širšega poslovnega okolja, kar potrjuje tudi s sedanjim donatorskim dejanjem. V SAOPju so pomagali prenovi stanovanja za gojence Varstveno delovnega centra Nova Gorica. Stanovanje oziroma vrstno hišico je Varstveno delovni center prejel v najem od Stanovanjskega sklada MO Nova Gorica. V njem bo v najsodobnejšem bivalnem okolju živelo pet gojencev in se pripravljalo na postopno osamosvojitev.

 „Letošnji prevzem vodstva podjetja SAOP me je utrdil v prepričanju, da je uspeh odvisen od prispevka vseh. Mogoče v današnjih časih celo bolj kot kdajkoli prej, ko se praktično na vsakem koraku kaže, kako krhka je lahko družba, če ne temelji na spoštovanju, sodelovanju in medsebojni pomoči,“ je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

 V podjetju SAOP je dobrodelnost del vsakodnevnih dejavnosti pri družbeni odgovornosti. Za vsako povpraševanje po programski rešitvi iCenter ali miniMAX prek posebnega spletnega obrazca na primer Zavodu za transfuzijo krvi donirajo po en evro. Redno se priključujejo različnim donatorskim akcijam, kot je adaptacija vrstne hišice za varovance novogoriškega Varstveno delovnega centra.

„Veseli smo, da je SAOP znova pokazal posluh za potrebe bližnjega, s tem pa tudi dokazal svojo osveščenost o problemu prometnih nesreč ter o boleznih sodobnega časa, ki trajno posežejo v življenje mladega človeka in njegovih svojcev,“ je povedala Tea Leban, direktorica Varstveno delovnega centra Nova Gorica. „Tako tudi zaradi SAOPjeve prisotnosti v slovenskem prostoru, prodornosti in znanja, s katerimi se dviga iz povprečja, sporoča javnosti in skuša preusmeriti pozornost ljudi, na manj materialni način življenja in iz življenja, ki je namenjeno uživanju in brezdelju, v altruizem, dobrodelnost in povezovanje med seboj.“

Kot pravi Lebanova so zahteve, ki jih postavlja njihovemu zavodu zakonodaja, da uredi bivanje za invalide, zelo visoke. Vendar so se adaptacije lotili pogumno in z razumevanjem donatorjev tudi uspeli. „Ob predstavitvi našega zadnjega projekta so v SAOP takoj razumeli potrebo, ki smo jo izrazili, da bi našim petim uporabnikom v urbanem okolju omogočili hitrejše napredovanje. Z donacijami smo skušali priskrbeti vse potrebno za bivanje, pred tem pa je bilo potrebno opraviti nekatera dela, kot so klančina pred vhodom, popravilo instalacij in gretja, dodati zasteklitev in sanitarni prostor.“

SAOP je k prenovi novega doma za pet gojencev prispeval 1.000 evrov. Gojenci, odrasle osebe s poškodbo glave, ki obiskujejo dnevno varstvo in zaposlitev pod posebnimi pogoji in program rehabilitacije, so bili doslej vključeni v institucionalno varstvo v Enoti v Stari Gori. Bivanje v prilagojeni stanovanjski enoti, kjer bodo živeli po vsakodnevnem delu in rehabilitaciji ob stalni asistenci enega strokovnega delavca, je zanje primernejše in humanejše. Gre namreč za najsodobnejšo oblika bivanja, ki omogoča postopno osamosvojitev in hkrati odpira upanje za morebiten povratek v domači kraj.

 

Vir: SAOP.si

shranjeno pod:
Prijavi se na e-novice!