Vas zanima višina plače direktorja Googla?

Če imate v mislih več deset tisoč dolarjev, se motite. Tudi če imate v mislih 1000 dolarjev, se motite. Plača Erica E. Schmidta ne presega stroškov njegovega varovanja.

Google je v mnogih pogledih nenavadno podjetje. Med drugim se njihova nenavadnost kaže tudi v tem, da ima njihov direktor, Eric E. Schmidt, simbolično plačo, ki je v letu 2006 znašala 1 ameriški dolar. Dobil je tudi bonus za počitnice v višini 1723 dolarjev. Stroški njegovega varovanja so leta 2006 znašali gromozanskih 532.755 dolarjev. Poleg tega ima direktor Googla na voljo tudi Googlovo privatno letalo, kar je pomenilo dodatnih 22.000 dolarjev stroškov za podjetje.

V zameno za skromno plačo, je Schmidt postopoma dobival delnice podjetja. Trenutno jih ima v lasti za 5 milijard dolarjev. Eden od ustanoviteljev, Sergey Brin, ki ima enako plačo, ima v lasti za kar 13 milijard dolarjev Googlovih delnic. Predsednik enega izmed Googlovih oddelkov ima v lasti za 13,7 milijarde delnic. Poleg tega je potrebno poudariti, da so vsi izmed zgoraj naštetih v zadnjem letu že prodali delnice v vrednosti nekaj sto tisoč dolarjev.

 

Vir: The New York Times

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje