Več-milijonske nagrade za izumitelje

V poizkusu odkrivanja novih tehnologij, vedno več organizacij ponuja zajetne denarne nagrade izumiteljem z inovativnimi idejami oziroma rešitvami.
Več-milijonske nagrade za izumitelje

Z dobrim izumom lahko obogatite. (vir slike: http://www.vaclib.org/)

Trenutno je na voljo kar nekaj nagrad različnih organizacij, predstavljamo pa vam 5 ameriških z vrtoglavo denarno nagrado:

1 milijon USD za sintetično piščančje meso
Organizacija za etično ravnanje z živalmi (angl. People for the Ethical Treatment of Animals) ponuja milijon dolarjev za izumitelje mesa proizvedenega v laboratoriju.

1,4 milijona USD za boljši način čiščenja naftnih madežev
Povod za takšno nagrado je bilo nedavno razlitje nafte v Mehiškem zalivu. Organizacija Schmidt Family Foundation ponuja zajeten kup denarja tistemu, ki izumi boljšo metodo za odstranjevanje naftnih madežev iz gladine morja. Testiranje predloženih tehnologij se začne aprila 2011.

10 milijonov USD nagrade za baterijo za električni avtomobil z dosegom 800 km
Letošnje leto so v ameriškem kongresu predlagali 10 milijonsko nagrado izumitelju baterije za električni avtomobil z dosegom 800 kilometrov (oz. 500 milj). Trenutno je predlog še pod obravnavo.

20 milijonov USD za robota na Luni
Google in X Prize Foundation ponujata 20 milijonov dolarjev ekipi, ki bo na Luni uspešno pristala robota. Robot mora biti sposoben prevoziti pol kilometra luninega površja in med tem pošiljati slike in podatke nazaj na Zemljo. Rok za prijavo ekip je 31.12.2010 in rok za dokončanje projekta 2 leti kasneje (31.12.2012).

25 milijonov USD za tehnologijo, ki bo omogočila globalno hlajenje
Sir Richard Branson in Al Gore sta leta 2007 pričela z globalnim izzivom (angl. Virgin Earth Challenge). Izziv obljublja 25 milijonov dolarjev nagrade tistemu, ki izumi tehnologijo za odstranjevanje ogljikovega dioksida (v nadaljevanju CO2) iz ozračja. Nagrajen sistem mora biti sposoben odstraniti vsaj milijardo ton CO2 na leto in delati neprekinjeno vsaj 10 let.

 

vir: theweek.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje