Več-milijonske nagrade za izumitelje

V poizkusu odkrivanja novih tehnologij, vedno več organizacij ponuja zajetne denarne nagrade izumiteljem z inovativnimi idejami oziroma rešitvami.
Več-milijonske nagrade za izumitelje

Z dobrim izumom lahko obogatite. (vir slike: http://www.vaclib.org/)

Trenutno je na voljo kar nekaj nagrad različnih organizacij, predstavljamo pa vam 5 ameriških z vrtoglavo denarno nagrado:

1 milijon USD za sintetično piščančje meso
Organizacija za etično ravnanje z živalmi (angl. People for the Ethical Treatment of Animals) ponuja milijon dolarjev za izumitelje mesa proizvedenega v laboratoriju.

1,4 milijona USD za boljši način čiščenja naftnih madežev
Povod za takšno nagrado je bilo nedavno razlitje nafte v Mehiškem zalivu. Organizacija Schmidt Family Foundation ponuja zajeten kup denarja tistemu, ki izumi boljšo metodo za odstranjevanje naftnih madežev iz gladine morja. Testiranje predloženih tehnologij se začne aprila 2011.

10 milijonov USD nagrade za baterijo za električni avtomobil z dosegom 800 km
Letošnje leto so v ameriškem kongresu predlagali 10 milijonsko nagrado izumitelju baterije za električni avtomobil z dosegom 800 kilometrov (oz. 500 milj). Trenutno je predlog še pod obravnavo.

20 milijonov USD za robota na Luni
Google in X Prize Foundation ponujata 20 milijonov dolarjev ekipi, ki bo na Luni uspešno pristala robota. Robot mora biti sposoben prevoziti pol kilometra luninega površja in med tem pošiljati slike in podatke nazaj na Zemljo. Rok za prijavo ekip je 31.12.2010 in rok za dokončanje projekta 2 leti kasneje (31.12.2012).

25 milijonov USD za tehnologijo, ki bo omogočila globalno hlajenje
Sir Richard Branson in Al Gore sta leta 2007 pričela z globalnim izzivom (angl. Virgin Earth Challenge). Izziv obljublja 25 milijonov dolarjev nagrade tistemu, ki izumi tehnologijo za odstranjevanje ogljikovega dioksida (v nadaljevanju CO2) iz ozračja. Nagrajen sistem mora biti sposoben odstraniti vsaj milijardo ton CO2 na leto in delati neprekinjeno vsaj 10 let.

 

vir: theweek.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje