Poslovna priložnost: Okolju prijazna tehnologija

Avtor — 28.11.2008
Po tem, ko je Barack Obama, predsednik ZDA, napovedal uvajanje "cap and trade" (op.: "omeji in trguj") sistema v trgovanju z emisijami toplogrednih plinov, so podjetja, ki ustvarjajo proigramsko opremo za merjenje emisij plinov, že začela prejemati ponudbe investitorjev, ki bi radi vložili denar v to razvijajočo se panogo.
Poslovna priložnost: Okolju prijazna tehnologija

Obama se zavzema za varovanje okolja in omejitev izpustov toplogrednih plinov.

Podjetje Clear Standards je prejelo ponudbo s strani podjetja Novak Biddle Venture Partners and Kinetic Ventures za investiranje 4 milijonov dolarjev v projekt izgradnje sistema, ki bo omogočal podjetjem spremljanje emisij toplogrednih plinov.

Meritve izpustov toplogrednih plinov postajajo vedno bolj natančne, saj podjetja, med katerimi je tudi podjetje Clear Standards, izdelujejo natančne študije, v katerih dokazujejo škodljiv vpliv na okolje, ki ga povzroča na tisoče različnih materialov, izdelkov in aktivnosti podjetij. Sčasoma bodo ugotovitve teh študij sprejete kot standardi na področju okoljske zakonodaje, podjetja, ki bodo študije pripravljala, pa vodilna na trgu.

Podjetje Planet Metrics, ki je eden od konkurentov podjetja Clean Standards, je pred kratkim prejelo investicijo v višini 2,3 milijona ameriških dolarjev. Poleg tega podjetja so v panogi še drugi konkurenti, kot so Carbonetworks, CarbonView in Eps. Podjetje Clean Standards poskuša vse te tekmece prehiteti z omogočanjem dodatnih meritev porabe vode in energije. Njihova konkurenčna prednost so tudi zaposleni, saj ima kar nekaj izmed njih delovne izkušnje iz priznanih IT podjetij kot sta Oracle in Siebel Systems.

 

Vir: Venture Beat


Oznake: