VeriSign namerava podražiti spletne domene

VeriSign, ki med drugim skrbi tudi za vrhnje domene (top-level domains) .com in .net, je objavil, da bo konec letošnjega leta podražil uporabo le teh.
VeriSign namerava podražiti spletne domene

VeriSign, ki ga nekateri vidijo kot zlobnega monopolista v poslih z domenami.

Podražitev naj bi stopila v veljavo petnajstega oktobra, znašala pa naj bi sedem odstotkov za domene .com in deset odstotkov za .net. Gre za ceno, po kateri dobijo domene ponudniki kakršna sta GoDaddy in Tucows. Po novem naj bi cena domene .com znašala $6.42, .net pa $3.85. Trenutno te cene znašajo šest dolarjev za prve ter tri in pol dolarja za druge. Čeprav se na prvi pogled dvig ne zdi pretiran, pa gre za prvo podražitev odkar je VeriSign od ICANNa leta 1999 dobil v uporabo domeni .com in .net.

VeriSign je tarča marsikaterih kritik, saj imajo dejanski monopol nad domenami s tema dvema izredno popularnima končnicami. Napovedani dvig cen pa je seveda sprožil nove kritike. VeriSign odgovarja, da je količina prometa in domenskih poizvedb bistveno večja kot leta 1999.

Vsekakor priporočamo vsem, ki razmišljate o nakupu domen, da to storite čim prej 😉

Vir: Cnet

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje