VeriSign namerava podražiti spletne domene

VeriSign, ki med drugim skrbi tudi za vrhnje domene (top-level domains) .com in .net, je objavil, da bo konec letošnjega leta podražil uporabo le teh.
VeriSign namerava podražiti spletne domene

VeriSign, ki ga nekateri vidijo kot zlobnega monopolista v poslih z domenami.

Podražitev naj bi stopila v veljavo petnajstega oktobra, znašala pa naj bi sedem odstotkov za domene .com in deset odstotkov za .net. Gre za ceno, po kateri dobijo domene ponudniki kakršna sta GoDaddy in Tucows. Po novem naj bi cena domene .com znašala $6.42, .net pa $3.85. Trenutno te cene znašajo šest dolarjev za prve ter tri in pol dolarja za druge. Čeprav se na prvi pogled dvig ne zdi pretiran, pa gre za prvo podražitev odkar je VeriSign od ICANNa leta 1999 dobil v uporabo domeni .com in .net.

VeriSign je tarča marsikaterih kritik, saj imajo dejanski monopol nad domenami s tema dvema izredno popularnima končnicami. Napovedani dvig cen pa je seveda sprožil nove kritike. VeriSign odgovarja, da je količina prometa in domenskih poizvedb bistveno večja kot leta 1999.

Vsekakor priporočamo vsem, ki razmišljate o nakupu domen, da to storite čim prej 😉

Vir: Cnet

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje