Svetovanje pred ustanovitvijo podjetja

Vevo podpisal pogodbo še z založbo EMI

Vodilni možje spletne glasbene video storitve Vevo so blizu dokončnemu dogovoru, ki bo na stran prinesel vsebine iz najmanjše izmed štirih največjih založniških hiš. Gre za EMI, s katero med drugim sodelujejo tudi Coldplay, Katie Perry in Norah Jones.
Vevo podpisal pogodbo še z založbo EMI

Sedež EMI-ja v New Yorku (slika: cnet news)

Potrjeno je, da je EMI v pogovorih s podjetjem Vevo, naznanitev dogovora pa se lahko dogodi vsak čas. Vevo bo tako kmalu lahko ponudil glasbene video posnetke in druge vsebine treh izmed štirih največjih založniških hiš (Universal Music Group, Sony Music Entertainment in EMI). Edino večje založniško podjetje, ki z Vevom še ne sodeluje, je Warner Music Group. Dogovori med njima bi naj sicer že potekali. 

Universal Music je v začetku leta ustanovil svojo storitev, da bi pridobil nekaj denarja na račun priljubljenosti glasbenih spotov. Na YouTube-u, ki med drugim poganja nekatere operacije za Vevo, so video posnetki Universal Musica nabrali največ ogledov izmed vseh YouTube kanalov. Universal je dolgo želel lastno stran, ki bi ponujala video vsebine in bi vključevale tradicionalne video posnetke kot tudi druge vsebine, ki bi jih izdelali umetniki sami. Na priljubljenem YouTube-u je kar 14 video posnetkov, izmed 25 največkrat ogledanih posnetkov vseh časov, glasbenih videov. Emi je nedavno podpisal tudi video-licenčno pogodbo s podjetjem Hulu.  

 

Vir: Cnet News

Oznake: