Viacomovi posnetki bodo objavljeni na Joost

Dva tedna nazaj je bil YouTube bo naročilu Viacoma primoran s svojih strežnikov umakniti preko 100,000 posnetkov v lasti te družbe. Posnetki bodo kmalu spet na internetu. Viacom je sklenil pogodbo z Joost.

Viacom, vodilno svetovno podjetje, ki ustvarja zabavno razvedrilni program in Joost,  prva internetna televizija s poudarkom na visoki kakovosti slike sta sklenila pogodbo o sodelovanju. Viacom bo Joostov ključni partner. Na razpolago jim bo nudil svojo celotno paleto zabavnega programa, ki je zelo široka.

Pod Viacomovo okrilje sodijo velikani kot so MTV Networks, BET Networks, Paramount Pictures, Comedy Central. Torej programi s precej privlačnimi vsebinami še posebej primernimi za ogled preko interneta.

Strokovnjaki ocenjujejo, da bosta Viacomovi okoli dve tretjini zaslužka ustvarjenega s pomočjo njihovih vsebin. Viacomu še posebej ustreza način dela te spletne televizije. Objavljali bodo namreč le gradivo, ki jim ga bodo priskrbele založniške hiše. Samostojno objavljanje ponetkov ne bo možno.   

Televizija naj bi po vsem svetu začela delovati do poletja. Trenutno potekajo še zadnja testiranja ter sklepanje pogodb z novimi partnerji.

Precej hud udarec za YouTube torej. Jasno je, da so predolgo zavlačevali z rešitvijo problema kršenja avtorskih pravic. Pri tem jih je že prehitel MySpace, na dobri poti je Joost. Videli bomo, kakšen bo njihov odgovor v bližnji prihodnosti.

Vir: The New York Times, Viacom

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje