Video: Pazite, da svoje crowdfunding kampanje ne obsodite na propad

Crowdfunding v zadnjem času čedalje hitreje pridobiva na priljubljenosti. Tudi Slovenci so tovrsten način financiranja mladih podjetij sprejeli že tako rekoč za svojega in zgolj v letu 2014 na Kickstarterju, Indiegogu in drugih platformah skupaj zbrali več kot 0,61 milijona dolarjev.
Video: Pazite, da svoje crowdfunding kampanje ne obsodite na propad

Video: Pazite, da svoje crowdfunding kampanje ne obsodite na propad (Vir slike: DeathToTheStockPhoto)

Množično financiranje je lahko odličen način za pridobivanje potrebnih denarnih sredstev za mlado podjetje, toda ob visokem odstotku neuspešnih kampanj se marsikdo vpraša, ali je crowdfunding res primeren za vsakogar. 

Marketinška strokovnjakinja Sheri Candler je prepričana, da je takšen rezultat predvsem posledica tega, da marsikateri podjetnik, ki prične s kampanjo množičnega financiranja, to stori prehitro, saj nanjo še ni dovolj pripravljen. 

Svetuje, da naj si podjetnik namesto vprašanja: “Koliko denarja lahko zberem?” raje zastavi vprašanje: “Kolikšno je moje spletno občinstvo?” V kolikor spletnega občinstva ni oziroma je to majhno, je namreč kakršna koli crowdfunding kampanja že vnaprej obsojena na propad. Da bi se temu izognili, že prej poskrbite za čim večjo prepoznavnost vašega produkta oziroma storitve, kar lahko storite tudi s pomočjo družbenih omrežij. 

Zgornji nasvet je zgolj eden izmed mnogih, ki so jih pri videoprodukcijski agenciji Film Courage zbrali v 2-urnem dokumentarnem filmu o crowdfundingu. V kolikor pripravljate svojo kampanjo množičnega financiranja vam bodo torej nasveti različnih strokovnjakov lahko v veliko pomoč. 

Povezava do videoposnetka:

YouTube

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje