Video: Pazite, da svoje crowdfunding kampanje ne obsodite na propad

Crowdfunding v zadnjem času čedalje hitreje pridobiva na priljubljenosti. Tudi Slovenci so tovrsten način financiranja mladih podjetij sprejeli že tako rekoč za svojega in zgolj v letu 2014 na Kickstarterju, Indiegogu in drugih platformah skupaj zbrali več kot 0,61 milijona dolarjev.
Video: Pazite, da svoje crowdfunding kampanje ne obsodite na propad

Video: Pazite, da svoje crowdfunding kampanje ne obsodite na propad (Vir slike: DeathToTheStockPhoto)

Množično financiranje je lahko odličen način za pridobivanje potrebnih denarnih sredstev za mlado podjetje, toda ob visokem odstotku neuspešnih kampanj se marsikdo vpraša, ali je crowdfunding res primeren za vsakogar. 

Marketinška strokovnjakinja Sheri Candler je prepričana, da je takšen rezultat predvsem posledica tega, da marsikateri podjetnik, ki prične s kampanjo množičnega financiranja, to stori prehitro, saj nanjo še ni dovolj pripravljen. 

Svetuje, da naj si podjetnik namesto vprašanja: “Koliko denarja lahko zberem?” raje zastavi vprašanje: “Kolikšno je moje spletno občinstvo?” V kolikor spletnega občinstva ni oziroma je to majhno, je namreč kakršna koli crowdfunding kampanja že vnaprej obsojena na propad. Da bi se temu izognili, že prej poskrbite za čim večjo prepoznavnost vašega produkta oziroma storitve, kar lahko storite tudi s pomočjo družbenih omrežij. 

Zgornji nasvet je zgolj eden izmed mnogih, ki so jih pri videoprodukcijski agenciji Film Courage zbrali v 2-urnem dokumentarnem filmu o crowdfundingu. V kolikor pripravljate svojo kampanjo množičnega financiranja vam bodo torej nasveti različnih strokovnjakov lahko v veliko pomoč. 

Povezava do videoposnetka:

YouTube

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje