Video: Pazite, da svoje crowdfunding kampanje ne obsodite na propad

Crowdfunding v zadnjem času čedalje hitreje pridobiva na priljubljenosti. Tudi Slovenci so tovrsten način financiranja mladih podjetij sprejeli že tako rekoč za svojega in zgolj v letu 2014 na Kickstarterju, Indiegogu in drugih platformah skupaj zbrali več kot 0,61 milijona dolarjev.
Video: Pazite, da svoje crowdfunding kampanje ne obsodite na propad

Video: Pazite, da svoje crowdfunding kampanje ne obsodite na propad (Vir slike: DeathToTheStockPhoto)

Množično financiranje je lahko odličen način za pridobivanje potrebnih denarnih sredstev za mlado podjetje, toda ob visokem odstotku neuspešnih kampanj se marsikdo vpraša, ali je crowdfunding res primeren za vsakogar. 

Marketinška strokovnjakinja Sheri Candler je prepričana, da je takšen rezultat predvsem posledica tega, da marsikateri podjetnik, ki prične s kampanjo množičnega financiranja, to stori prehitro, saj nanjo še ni dovolj pripravljen. 

Svetuje, da naj si podjetnik namesto vprašanja: “Koliko denarja lahko zberem?” raje zastavi vprašanje: “Kolikšno je moje spletno občinstvo?” V kolikor spletnega občinstva ni oziroma je to majhno, je namreč kakršna koli crowdfunding kampanja že vnaprej obsojena na propad. Da bi se temu izognili, že prej poskrbite za čim večjo prepoznavnost vašega produkta oziroma storitve, kar lahko storite tudi s pomočjo družbenih omrežij. 

Zgornji nasvet je zgolj eden izmed mnogih, ki so jih pri videoprodukcijski agenciji Film Courage zbrali v 2-urnem dokumentarnem filmu o crowdfundingu. V kolikor pripravljate svojo kampanjo množičnega financiranja vam bodo torej nasveti različnih strokovnjakov lahko v veliko pomoč. 

Povezava do videoposnetka:

YouTube

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje