Video: Dave McClure o investitorstvu

Na letošnji prireditvi Pioneers Festival, ki je bila namenjena predvsem tehnološkim podjetjem, mlajšim od dveh let, ki še niso zaslužila prek 500 tisoč evrov, je predaval tudi Dave McClure, angelski investitor iz 500Startups.
Video: Dave McClure o investitorstvu

Video: Dave McClure o investitorstvu (Vir slike: eventbrite.ca)

Dave McClure je sprva delal v marketingu v podjetju PayPal, kasneje pa se je usmeril predvsem na področje investiranja. Sprva je v startupe vlagal svoj denar, ko pa so mu zaloge pošle, se je moral domisliti načina, kako bi pridobil nova denarna sredstva za vlaganje.

Rešitev je našel v skladih tveganega kapitala Founders Fund in Facebook fbFund, kjer je pridobival neprecenljive izkušnje, nedolgo za tem pa je ustanovil svoj sklad, imenovan 500Startups. S pomočjo tujih investitorjev, ki delujejo preko 500Startups, v mlade startupe z velikim potencialom vlaga semenski kapital, 500Startups pa hkrati deluje tudi kot podjetniški pospeševalnik. 

V videu si poglejte McClure-ov pogled na svet investitorstva in na spremembe, ki jih je v zadnjem času opazil na področju investiranja tveganega kapitala.

YouTube

Poglejte tudi: Dave McClure: Zakaj ne imeti startup-a?

Oznake: , , , ,