Video: Dave McClure o investitorstvu

Na letošnji prireditvi Pioneers Festival, ki je bila namenjena predvsem tehnološkim podjetjem, mlajšim od dveh let, ki še niso zaslužila prek 500 tisoč evrov, je predaval tudi Dave McClure, angelski investitor iz 500Startups.
Video: Dave McClure o investitorstvu

Video: Dave McClure o investitorstvu (Vir slike: eventbrite.ca)

Dave McClure je sprva delal v marketingu v podjetju PayPal, kasneje pa se je usmeril predvsem na področje investiranja. Sprva je v startupe vlagal svoj denar, ko pa so mu zaloge pošle, se je moral domisliti načina, kako bi pridobil nova denarna sredstva za vlaganje.

Rešitev je našel v skladih tveganega kapitala Founders Fund in Facebook fbFund, kjer je pridobival neprecenljive izkušnje, nedolgo za tem pa je ustanovil svoj sklad, imenovan 500Startups. S pomočjo tujih investitorjev, ki delujejo preko 500Startups, v mlade startupe z velikim potencialom vlaga semenski kapital, 500Startups pa hkrati deluje tudi kot podjetniški pospeševalnik. 

V videu si poglejte McClure-ov pogled na svet investitorstva in na spremembe, ki jih je v zadnjem času opazil na področju investiranja tveganega kapitala.

YouTube

Poglejte tudi: Dave McClure: Zakaj ne imeti startup-a?

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje