Video: Dave McClure o investitorstvu

Avtor — 21.11.2013
Na letošnji prireditvi Pioneers Festival, ki je bila namenjena predvsem tehnološkim podjetjem, mlajšim od dveh let, ki še niso zaslužila prek 500 tisoč evrov, je predaval tudi Dave McClure, angelski investitor iz 500Startups.
Video: Dave McClure o investitorstvu

Video: Dave McClure o investitorstvu (Vir slike: eventbrite.ca)

Dave McClure je sprva delal v marketingu v podjetju PayPal, kasneje pa se je usmeril predvsem na področje investiranja. Sprva je v startupe vlagal svoj denar, ko pa so mu zaloge pošle, se je moral domisliti načina, kako bi pridobil nova denarna sredstva za vlaganje.

Rešitev je našel v skladih tveganega kapitala Founders Fund in Facebook fbFund, kjer je pridobival neprecenljive izkušnje, nedolgo za tem pa je ustanovil svoj sklad, imenovan 500Startups. S pomočjo tujih investitorjev, ki delujejo preko 500Startups, v mlade startupe z velikim potencialom vlaga semenski kapital, 500Startups pa hkrati deluje tudi kot podjetniški pospeševalnik. 

V videu si poglejte McClure-ov pogled na svet investitorstva in na spremembe, ki jih je v zadnjem času opazil na področju investiranja tveganega kapitala.

YouTube

Poglejte tudi: Dave McClure: Zakaj ne imeti startup-a?

Oznake: , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje