Video: Firma Kids na Indiegogo

Na spletni platformi Indiegogo, ki deluje po principu skupinskega zbiranja sredstev (t.i. crowdfundinga), sredstva trenutno zbira tudi slovenski projekt, imenovan Firma Kids. Gre za zanimivo in poučno namizno igro, ki sta jo zasnovala brata Aleš in Blaž Lisac.
Video: Firma Kids na Indiegogo

Video: Firma Kids na Indiegogo (Vir slike: firmakids.com)

Slovenski marketinški guru in podjetnik Aleš Lisac in njegov brat Blaž Lisac sta s skupnimi močmi razvila edinstveno namizno družabno igro, ki otroke seznani z osnovami podjetništva – igro Firma Kids.

Aleš Lisac je o Firma Kids povedal: “Igro sva imela z bratom v glavi razvito že nekaj časa. Sedaj pa so prišli takšni časi, da mora vsak podjetnik razmišljati o treh načinih za povečanje prodaje. Lahko začneš prodajati nekaj drugega, lahko začneš prodajati na drug način in lahko začneš prodajati drugim kupcem.

V našem primeru sedaj prodajamo nekaj drugega – imamo fizičen produkt, prodajamo tudi na drug način – igra bo na voljo v trgovinah, poizkušamo na različne načine v tujini, in našli smo druge kupce, razširili smo ciljno skupino. Sedaj niso stranke samo podjetniki, pač pa vsi starši, pa tudi podjetja, šole… Ravno danes sem se uspel dogovoriti, da bodo igro v šolskem procesu uporabljali na treh slovenskih šolah.

Aleš Lisac: “V prihodnosti imamo za cilj prodajati igro po vsem svetu.”

V prihodnosti imamo za cilj prodajati igro po vsem svetu. Angleška verzija bo na voljo že septembra, potem pa hitro še ostali svetovni jeziki. Igro bomo prodajali v trgovinah, preko spleta, pa tudi kot poslovna darila – to je velik trg. Prepričan sem, da je naša igra lepo poslovno darilo.

Razvili smo že novo verzijo igre – v načrtu je še več iger, ki bodo bolj panožno orientirane. Seveda pa je vse odvisno od tega, kako uspešni bomo v prodaji. Trenutno res dobro kaže. Prodali smo prvih 300 iger, 10. septembra dobimo novih 500 kompletov in angleško verzijo. Nastopili bomo na Celjskem MOS-u. Skratka, naredili bomo vse kar znamo, da bomo prodali čim več iger.”

Poslanstvo igre Firma Kids je navduševati otroke za podjetništvo

Firma Kids je predvsem praktično zastavljena in omogoča, da otroci že v zgodnjih letih pridobijo za življenje čim več uporabnih veščin. S pomočjo te igre se namreč otroci naučijo kompetenc vodenja podjetja in sprejemanja pomembnih poslovnih odločitev. Dejstvo je, da današnje šolstvo ni zasnovano na način, ki bi otrokom omogočal pridobivanje tovrstnega znanja, zato se veliko mladostnikov kasneje sooča s težavami pri vstopu v podjetništvo, saj jim na tem področju primanjkuje osnovnega znanja. 

Podprite projekt na Indiegogo >>

“Naše poslanstvo s to igro je zelo jasno. Otroke in odrasle naučiti voditi podjetje, jim približati bilance, jih navdušiti za podjetništvo. Vsak po tem, ko preigra igro, razume kako podjetje deluje, razume od kod denar in razume bilance!”, je še povedal Lisac.

Na Indiegogo zbranih že 6.000 dolarjev

Slovenska različica igre je na trgu prisotna že od letošnjega julija, avtorja pa sta se sedaj odločila, da s pomočjo crowdfundinga zbereta 17 tisoč dolarjev, potrebnih za razvoj in proizvodnjo angleške različice igre. Trenutno sta zbrala nekaj več kot 6.000 dolarjev, časa pa imata še dobra dva tedna, saj se spletna kampanja zaključi 13. septembra 2013. 

Poglejte si kratek predstavitveni video igre Firma Kids:

YouTube

V kolikor vas je ideja navdušila, lahko projekt z nakupom podprete tudi vi! 

Podprite projekt na Indiegogo >>

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje