Video: Intervju z inovatorjem dr. Francetom Rodetom

V tokratni video rubriki si oglejte zanimiv intervju z inovatorjem, izumiteljem in s podjetnikom dr. Francetom Rodetom, bolj znanem po izumu žepnega kalkulatorja. Prav Rode je bil tisti, ki je s svojim delom znatno pripomogel k vzponu znamenite Silicijeve doline.
Video: Intervju z inovatorjem dr. Francetom Rodetom

Video: Intervju z inovatorjem dr. Francetom Rodetom (Vir slike: sxc.hu)

Dr. Franc Rode, svetovno znani slovenski izumitelj in inovator, ki je iznašel približno 25 patentov, se je rodil leta 1934 v okolici Kamnika. V Sloveniji je dokončal dodiplomski študij na fakulteti za elektroinžinerstvo, na podiplomski študij pa odšel v Ameriko, kjer je na univerzi Northwestern University v Virginiji leta 1962 magistriral iz biomedicine. Nedolgo zatem se je zaposlil pri podjetju Hewlett-Packard, kjer je sprva delal na merilnih inštrumentih.

Priporočamo tudi: Video: Pogovor z investitorjem Juretom Mikužem

Tu se je začela njegova inovatorska pot, saj je bil prav on tisti, ki je zasnoval prvi žepni kalkulator na svetu. Izkazal se je tudi z izumom kartic za registracijo delovnega časa in mnogimi drugimi inovacijami. Dr. Rode ima zasluge tudi za izdelavo prvega integriranega vezja, prvega mikroprocesorja in tehnologije RFID. Bil je eden prvih, ki so delali z digitalnimi tehnologijami. Sam je bil tudi priča vzponu znamenite Silicijeve doline, veliko pa je k njenemu vzponu pripomogel tudi sam!

Več o zanimivem življenju legendarnega inovatorja si poglejte v videoposnetku:

Vir: Hekovnik

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje