Video: Kako voditi svojo podjetniško ekipo?

Avtor Maja Borštnik — 24.07.2013
Komentiraj!
Vodenje podjetniške ekipe je lahko zahtevno opravilo za posameznika, v kolikor ta ni vešč vodja. Z upoštevanjem nasvetov, katere vam predstavljamo v nadaljevanju, lahko močno izboljšate svoje vodstvene sposobnosti in postanete odličen manager, kakršnega si vaša ekipa tudi zasluži.
Video: Kako voditi svojo podjetniško ekipo?

Video: Kako voditi svojo podjetniško ekipo? (Vir slike: sxc.hu)

1. Zastavite si cilj. Najprej si zastavite cilj, ki ga želite doseči - tako v zasebnem kot tudi poslovnem življenju. Ne pričakujte, da boste lahko dobro vodili druge, če še sami nimate začrtane poti, po kateri boste hodili!

2. Ugotovite, kako boste dosegli svoj cilj. Ko si boste zastavili primerno pot in zastavili načine vašega delovanja v prihodnosti, boste morebitne težave, ki se bodo pojavile na vaši podjetniški poti, veliko hitreje razrešili. 

3. Razlikujte vizijo, misijo in strategijo podjetja. Kakšen je namen obstoja vašega podjetja? Z razumevanjem omenjenih področij boste bolje razumeli kontekst, v okviru katerega boste vodili svojo podjetniško ekipo.

4. Vizijo svojega podjetja uresničujte ob sodelovanju z vašo ekipo. Poskrbite, da se bo vaša ekipa počutila kot del podjetja, kar v resnici tudi je - brez njih vaše podjetje namreč ne bi moglo obstajati!

5. Pogovorite se z ekipo in skupaj oblikujte akcijski načrt. Podjetništvo je ekipna panoga in brez sodelovanja vseh članov ekipe do cilja zagotovo ne boste mogli priti. Organizirajte sestanek in nato skupaj določite, kako boste krenili prihodnosti naproti. 

Ostalih pet nasvetov pa v videoposnetku: 

YouTube

Prijavi se na e-novice!