Video: Kako vzgojiti otroka podjetnika?

Cameron Herold, svetovno znani podjetniški mentor in predavatelj, je na konferenci TEDx predaval na temo vzgajanja otrok kot podjetnikov. Herold meni, da se starši veliko preveč osredotočajo na otrokove šibke točke, namesto da bi poiskali tisto, v čemer je zares dober in to tudi spodbujali!
Video: Kako vzgojiti otroka podjetnika?

Video: Kako vzgojiti otroka podjetnika? (Vir slike: about.me)

Otrok, ki se med šolskimi predavanji dolgočasi, ki ima ob koncu leta popravne izpite in ki tudi nasploh razmišlja popolnoma v nasprotju z načinom, katerega jim poskušajo “vsiliti” učitelji in šolstvo, bi morda lahko postal podjetnik, meni Herold. Tudi sam je bil namreč eden izmed tistih, ki nikakor niso mogli dokončati šolanja, kljub temu pa je Cameron Herold danes eden najbolj iskanih poslovnih mislecev v Ameriki in mentor številnim mladim podjetjem po vsem svetu. Že kot otrok se je zelo dobro zavedal, da ga veselijo področja, ki so povsem izven konteksta rednega šolanja, kot je na primer podjetništvo.

Po njegovem mnenju večina staršev zamuja ključno obdobje, v katerem bi lahko svet pridobil odlične podjetnike z izjemnimi sposobnostmi. Vsak otrok ima sanje, strast in vizijo, toda vse prevečkrat se zgodi, da se te tekom odraščanja ali že prej porušijo in poteptajo.

Namesto da bi že otrok delal na uresničevanju svojih sanj, ga starši spodbujajo na povsem napačnih področjih – na področjih, na katerih se odreže najslabše. Tako otroci porabijo ure in ure za učenje stvari, ki so zanje povsem nepomembne, s tem pa izgubljajo dragoceno energijo in voljo do tistega, kar zanje zares šteje. Na koncu pa tako ali tako pozabijo večino tistega, kar so se naučili na silo. Da bi starši vzgojili srečnega in uspešnega otroka, mu morajo prisluhniti in ga spodbujati! Velika večina otroških sanj je namreč povsem uresničljiva prek podjetništva, ki pa je čudovita panoga, katere se ne bi smeli bati.

Več o tem, kako vzgajati otroke kot podjetnike, pa v videoposnetku: 

YouTube

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje