Video: Kako zaposliti pravega sodelavca?

Zaposlovanje novih članov ekipe je za marsikaterega podjetnika zelo težka naloga. Pri tem namreč ne gre zgolj za iskanje osebe, ki bi lahko opravljala zastavljeno delo, temveč je pomembno tudi, da ima ta oseba primerne osebnostne lastnosti, kot so iznajdljivost, samoiniciativnost in delavnost.
Video: Kako zaposliti pravega sodelavca?

Video: Kako zaposliti pravega sodelavca? (Vir slike: Pixabay.com)

V večini primerov poslovneži, ki vodijo majhno ali srednje veliko podjetje, nimajo veliko izkušenj z zaposlovanje novega kadra, kar še oteži iskanje in izbiro pravega kandidata.

Sandy Greenwood, svetovalka pri podjetju UWS Small Business Advisor, je zato pripravila nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri širjenju svoje ekipe. Opozarja, da je seveda potrebno najprej začeti z določitvijo nalog, ki jih bo novi delavec moral opravljati. Sledi naj objava oglasa, ki mora biti primerno spisan, da se bodo nanj lahko oglasili primerni kandidati.

Več pa v videoposnetku:

YouTube

V kolikor ste se znašli v vlogi zaposlovalca, si lahko pomagate tudi z nasveti mladega, a izkušenega podjetnika Stevena Corcorana, ki stoji za tehnološkim startupom LawnStarter >>

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje