Video: Ne nasedite novemu načinu kraje osebnih podatkov

Tako imenovani phishing napadi, s katerimi prihaja do kraje osebnih podatkov na spletu, so precej pogosti, a nepridipravi so v zadnjem času razvili novo metodo vdiranja v osebne spletne profile svojih žrtev.
Video: Ne nasedite novemu načinu kraje osebnih podatkov

Video: Ne nasedite novemu načinu kraje osebnih podatkov (Vir slike: HubSpot.com)

Ideja, ki jo na svojih žrtvah v zadnjem času preizkušajo spletni zlikovci, je pravzaprav presenetljivo preprosto izvedljiva: vse kar potrebujejo za vdor v različne osebne spletne profile, je telefonska številka njihove žrtve in nekaj nepazljivosti.

Na udaru so torej predvsem tisti uporabniki svetovnega spleta, ki so z različnimi spletnimi ponudniki, kot so Google in nekateri ponudniki profesionalnih poslovnih elektronskih predalov, v okviru dvostopenjskega prepoznavanja (ang. 2-step verificationdelili svojo telefonsko številko. Ta omogoča komuniciranje spletnih ponudnikov z uporabnikom tudi preko mobilnega telefona, kar so znali spretno izkoristiti nepridipravi.

Da ne bi vi ali vaše podjetje ostalo brez pomembnih osebnih in poslovnih podatkov oziroma da ne bi pomembne informacije prišle v neprave roke, si poglejte spodnji videoposnetek in ugotovite, kako lahko prepoznate, da gre za poskus zlorabe.

YouTube

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje