Video: Ne nasedite novemu načinu kraje osebnih podatkov

Avtor — 26.06.2015
Tako imenovani phishing napadi, s katerimi prihaja do kraje osebnih podatkov na spletu, so precej pogosti, a nepridipravi so v zadnjem času razvili novo metodo vdiranja v osebne spletne profile svojih žrtev.
Video: Ne nasedite novemu načinu kraje osebnih podatkov

Video: Ne nasedite novemu načinu kraje osebnih podatkov (Vir slike: HubSpot.com)

Ideja, ki jo na svojih žrtvah v zadnjem času preizkušajo spletni zlikovci, je pravzaprav presenetljivo preprosto izvedljiva: vse kar potrebujejo za vdor v različne osebne spletne profile, je telefonska številka njihove žrtve in nekaj nepazljivosti.

Na udaru so torej predvsem tisti uporabniki svetovnega spleta, ki so z različnimi spletnimi ponudniki, kot so Google in nekateri ponudniki profesionalnih poslovnih elektronskih predalov, v okviru dvostopenjskega prepoznavanja (ang. 2-step verificationdelili svojo telefonsko številko. Ta omogoča komuniciranje spletnih ponudnikov z uporabnikom tudi preko mobilnega telefona, kar so znali spretno izkoristiti nepridipravi.

Da ne bi vi ali vaše podjetje ostalo brez pomembnih osebnih in poslovnih podatkov oziroma da ne bi pomembne informacije prišle v neprave roke, si poglejte spodnji videoposnetek in ugotovite, kako lahko prepoznate, da gre za poskus zlorabe.

YouTube

Oznake: , ,
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>