Video: Ne nasedite novemu načinu kraje osebnih podatkov

Tako imenovani phishing napadi, s katerimi prihaja do kraje osebnih podatkov na spletu, so precej pogosti, a nepridipravi so v zadnjem času razvili novo metodo vdiranja v osebne spletne profile svojih žrtev.
Video: Ne nasedite novemu načinu kraje osebnih podatkov

Video: Ne nasedite novemu načinu kraje osebnih podatkov (Vir slike: HubSpot.com)

Ideja, ki jo na svojih žrtvah v zadnjem času preizkušajo spletni zlikovci, je pravzaprav presenetljivo preprosto izvedljiva: vse kar potrebujejo za vdor v različne osebne spletne profile, je telefonska številka njihove žrtve in nekaj nepazljivosti.

Na udaru so torej predvsem tisti uporabniki svetovnega spleta, ki so z različnimi spletnimi ponudniki, kot so Google in nekateri ponudniki profesionalnih poslovnih elektronskih predalov, v okviru dvostopenjskega prepoznavanja (ang. 2-step verificationdelili svojo telefonsko številko. Ta omogoča komuniciranje spletnih ponudnikov z uporabnikom tudi preko mobilnega telefona, kar so znali spretno izkoristiti nepridipravi.

Da ne bi vi ali vaše podjetje ostalo brez pomembnih osebnih in poslovnih podatkov oziroma da ne bi pomembne informacije prišle v neprave roke, si poglejte spodnji videoposnetek in ugotovite, kako lahko prepoznate, da gre za poskus zlorabe.

YouTube

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje