Video: “Ne potrebujemo plaščev, temveč službe!”

V tokratni videorubriki vam predstavljamo navdihujočo zgodbo mladega dekleta iz Detroita, ki je svoje podjetniške sposobnosti izkoristila v pomoč okoliškim brezdomcem. Njeno podjetje The Empowerment Plan, ki ga je ustanovila pri 24 letih, je do danes že izboljšalo življenja mnogih.
Video: "Ne potrebujemo plaščev, temveč službe!"

Veronica Scott iz podjetja The Empowerment Plan (Vir slike: YouTube)

Štiriindvajsetletna Veronica Scott se je poslovne ideje o udobnem plašču, ki se lahko v trenutku spremeni v toplo spalno vrečo, domislila tekom enega izmed predavanj na univerzi, ki jo je tedaj obiskovala. Kmalu za tem je razvila prvih nekaj prototipov in se odločila, da se projekta loti z vso resnostjo in vnemo.

Poiskala je šest brezdomcev in brezdomk, ki so bili toplega plašča, ki jim hkrati ponuja tudi toplo prenočišče v hladnih nočeh, zelo veseli, in prosila jih je za povratne informacije, da bi produkt lahko še izboljšala. Ko pa je svoj svoj izdelek v testiranje ponudila še sedmi brezdomki, je naletela na presenečenje: namesto zahvale je prejela kritiko, da naj brezdomcem raje kot plašče zagotovi službe.

Scottova rada pove, da je bil prav ta dogodek “krivec” za pričetek njene podjetniške zgodbe. Spoznala je namreč, da ima brezdomka prav. Prav zato se je kmalu za tem odločila, da ustanovi podjetje, imenovano The Empowerment Plan, in v njem zaposli le ženske iz zavetišč za brezdomne ljudi. Na ta način je do kruha pripeljala številne brezdomke, ki so z zaposlitvijo dobile reden prihodek, Scottova pa je v svojem podjetju dobila pridne in dobre delavke, ki so do danes že izdelale na tisoče inovativnih toplih plaščev in spalnih vreč v enem.

Več pa v videoposnetku:

YouTube

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje