Video: “Ne potrebujemo plaščev, temveč službe!”

V tokratni videorubriki vam predstavljamo navdihujočo zgodbo mladega dekleta iz Detroita, ki je svoje podjetniške sposobnosti izkoristila v pomoč okoliškim brezdomcem. Njeno podjetje The Empowerment Plan, ki ga je ustanovila pri 24 letih, je do danes že izboljšalo življenja mnogih.
Video: "Ne potrebujemo plaščev, temveč službe!"

Veronica Scott iz podjetja The Empowerment Plan (Vir slike: YouTube)

Štiriindvajsetletna Veronica Scott se je poslovne ideje o udobnem plašču, ki se lahko v trenutku spremeni v toplo spalno vrečo, domislila tekom enega izmed predavanj na univerzi, ki jo je tedaj obiskovala. Kmalu za tem je razvila prvih nekaj prototipov in se odločila, da se projekta loti z vso resnostjo in vnemo.

Poiskala je šest brezdomcev in brezdomk, ki so bili toplega plašča, ki jim hkrati ponuja tudi toplo prenočišče v hladnih nočeh, zelo veseli, in prosila jih je za povratne informacije, da bi produkt lahko še izboljšala. Ko pa je svoj svoj izdelek v testiranje ponudila še sedmi brezdomki, je naletela na presenečenje: namesto zahvale je prejela kritiko, da naj brezdomcem raje kot plašče zagotovi službe.

Scottova rada pove, da je bil prav ta dogodek “krivec” za pričetek njene podjetniške zgodbe. Spoznala je namreč, da ima brezdomka prav. Prav zato se je kmalu za tem odločila, da ustanovi podjetje, imenovano The Empowerment Plan, in v njem zaposli le ženske iz zavetišč za brezdomne ljudi. Na ta način je do kruha pripeljala številne brezdomke, ki so z zaposlitvijo dobile reden prihodek, Scottova pa je v svojem podjetju dobila pridne in dobre delavke, ki so do danes že izdelale na tisoče inovativnih toplih plaščev in spalnih vreč v enem.

Več pa v videoposnetku:

YouTube

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje