Video: O osebnem hišnem pomočniku sanja skorajda vsakdo ali zakaj je startup Alfred postal prava uspešnica

Večina ljudi si vsaj od časa do časa zaželi nekaj pomoči pri opravljanju hišnih opravil, kar sta ugotovili tudi ambiciozni študentki harvardske poslovne šole Jessica Beck in Marcela Sapone in se odločili realizirati svojo poslovno idejo. Nastal je startup Alfred.
Video: O osebnem hišnem pomočniku sanja skorajda vsakdo ali zakaj je startup Alfred postal prava uspešnica

Video: O osebnem hišnem pomočniku sanja skorajda vsakdo ali zakaj je startup Alfred postal prava uspešnica (Vir slike: Helloalfred.com)

Le 99 dolarjev mesečno je potrebno, da prebivalci Bostona in New Yorka, tam ima svoje prostore namreč ekipa startupa Alfred, pridobijo osebnega hišnega pomočnika, ki jim pomaga pri čiščenju, razvrščanju pošte, zlaganju oblačil in podobnih nadležnih opravilih.

Gre za odlično storitev primerno za vsakogar, ki svoj dragoceni čas raje kot hišnim opravilom nameni ukvarjanju z družino, delu na pomembnih projektih ali zgolj lenarjenju,” je svojo poslovno idejo razložila Saponova, ena izmed dveh ustanoviteljic podjetja Alfred.

Zgodba startupa, ki je ime pridobil po slavnem Batmanovem “butlerju” Alfredu, se je pričela leta 2013 med “viharjenjem možganov” študentov na harvardski poslovni šoli, ki sta jo tedaj obiskovali tudi Jessica Beck in Marcela Sapone. Ideja o podjetju, ki bi ljudem dajalo tisto, kar je najpomembneje – njihov čas, se jima je zdela odlična in mladi podjetnici sta kmalu za tem študij na prestižni univerzi opustili ter se raje v celoti posvetili uresničitvi svoje ideje.

In izkazalo se je, da sta se odločili pravilno. Po zmagi na tekmovanju TechCrunch Disrupt v San Franciscu septembra letos, kjer je stroga komisija njuno podjetje izbralo za najboljšega med najboljšimi in ju nagradila s 50 tisoč dolarji denarne nagrade, se je namreč njuna pot povzpela strmo navzgor. Sprva sta svoje storitve ponujali le v Bostonu, že nekaj mesecev kasneje sta ponudbo razširili še na New York, kjer je njun startup prav tako že postal prava uspešnica. Celo tako, da sedaj iščeta kar nekaj novih članov ekipe: inženirje, marketinške strokovnjake, prodajalce, skrbnike za stranke in druge strokovnjake.

Predstavitev startupa Alfred, kot sta jo izvedli mladi podjetnici na tekmovanju TechCrunch Disrupt, si lahko ogledate na povezavi:

YouTube

Vir: UnCubed.com in TechCrunch

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje