Video: O osebnem hišnem pomočniku sanja skorajda vsakdo ali zakaj je startup Alfred postal prava uspešnica

Večina ljudi si vsaj od časa do časa zaželi nekaj pomoči pri opravljanju hišnih opravil, kar sta ugotovili tudi ambiciozni študentki harvardske poslovne šole Jessica Beck in Marcela Sapone in se odločili realizirati svojo poslovno idejo. Nastal je startup Alfred.
Video: O osebnem hišnem pomočniku sanja skorajda vsakdo ali zakaj je startup Alfred postal prava uspešnica

Video: O osebnem hišnem pomočniku sanja skorajda vsakdo ali zakaj je startup Alfred postal prava uspešnica (Vir slike: Helloalfred.com)

Le 99 dolarjev mesečno je potrebno, da prebivalci Bostona in New Yorka, tam ima svoje prostore namreč ekipa startupa Alfred, pridobijo osebnega hišnega pomočnika, ki jim pomaga pri čiščenju, razvrščanju pošte, zlaganju oblačil in podobnih nadležnih opravilih.

Gre za odlično storitev primerno za vsakogar, ki svoj dragoceni čas raje kot hišnim opravilom nameni ukvarjanju z družino, delu na pomembnih projektih ali zgolj lenarjenju,” je svojo poslovno idejo razložila Saponova, ena izmed dveh ustanoviteljic podjetja Alfred.

Zgodba startupa, ki je ime pridobil po slavnem Batmanovem “butlerju” Alfredu, se je pričela leta 2013 med “viharjenjem možganov” študentov na harvardski poslovni šoli, ki sta jo tedaj obiskovali tudi Jessica Beck in Marcela Sapone. Ideja o podjetju, ki bi ljudem dajalo tisto, kar je najpomembneje – njihov čas, se jima je zdela odlična in mladi podjetnici sta kmalu za tem študij na prestižni univerzi opustili ter se raje v celoti posvetili uresničitvi svoje ideje.

In izkazalo se je, da sta se odločili pravilno. Po zmagi na tekmovanju TechCrunch Disrupt v San Franciscu septembra letos, kjer je stroga komisija njuno podjetje izbralo za najboljšega med najboljšimi in ju nagradila s 50 tisoč dolarji denarne nagrade, se je namreč njuna pot povzpela strmo navzgor. Sprva sta svoje storitve ponujali le v Bostonu, že nekaj mesecev kasneje sta ponudbo razširili še na New York, kjer je njun startup prav tako že postal prava uspešnica. Celo tako, da sedaj iščeta kar nekaj novih članov ekipe: inženirje, marketinške strokovnjake, prodajalce, skrbnike za stranke in druge strokovnjake.

Predstavitev startupa Alfred, kot sta jo izvedli mladi podjetnici na tekmovanju TechCrunch Disrupt, si lahko ogledate na povezavi:

YouTube

Vir: UnCubed.com in TechCrunch

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje