Video: O osebnem hišnem pomočniku sanja skorajda vsakdo ali zakaj je startup Alfred postal prava uspešnica

Večina ljudi si vsaj od časa do časa zaželi nekaj pomoči pri opravljanju hišnih opravil, kar sta ugotovili tudi ambiciozni študentki harvardske poslovne šole Jessica Beck in Marcela Sapone in se odločili realizirati svojo poslovno idejo. Nastal je startup Alfred.
Video: O osebnem hišnem pomočniku sanja skorajda vsakdo ali zakaj je startup Alfred postal prava uspešnica

Video: O osebnem hišnem pomočniku sanja skorajda vsakdo ali zakaj je startup Alfred postal prava uspešnica (Vir slike: Helloalfred.com)

Le 99 dolarjev mesečno je potrebno, da prebivalci Bostona in New Yorka, tam ima svoje prostore namreč ekipa startupa Alfred, pridobijo osebnega hišnega pomočnika, ki jim pomaga pri čiščenju, razvrščanju pošte, zlaganju oblačil in podobnih nadležnih opravilih.

Gre za odlično storitev primerno za vsakogar, ki svoj dragoceni čas raje kot hišnim opravilom nameni ukvarjanju z družino, delu na pomembnih projektih ali zgolj lenarjenju,” je svojo poslovno idejo razložila Saponova, ena izmed dveh ustanoviteljic podjetja Alfred.

Zgodba startupa, ki je ime pridobil po slavnem Batmanovem “butlerju” Alfredu, se je pričela leta 2013 med “viharjenjem možganov” študentov na harvardski poslovni šoli, ki sta jo tedaj obiskovali tudi Jessica Beck in Marcela Sapone. Ideja o podjetju, ki bi ljudem dajalo tisto, kar je najpomembneje – njihov čas, se jima je zdela odlična in mladi podjetnici sta kmalu za tem študij na prestižni univerzi opustili ter se raje v celoti posvetili uresničitvi svoje ideje.

In izkazalo se je, da sta se odločili pravilno. Po zmagi na tekmovanju TechCrunch Disrupt v San Franciscu septembra letos, kjer je stroga komisija njuno podjetje izbralo za najboljšega med najboljšimi in ju nagradila s 50 tisoč dolarji denarne nagrade, se je namreč njuna pot povzpela strmo navzgor. Sprva sta svoje storitve ponujali le v Bostonu, že nekaj mesecev kasneje sta ponudbo razširili še na New York, kjer je njun startup prav tako že postal prava uspešnica. Celo tako, da sedaj iščeta kar nekaj novih članov ekipe: inženirje, marketinške strokovnjake, prodajalce, skrbnike za stranke in druge strokovnjake.

Predstavitev startupa Alfred, kot sta jo izvedli mladi podjetnici na tekmovanju TechCrunch Disrupt, si lahko ogledate na povezavi:

YouTube

Vir: UnCubed.com in TechCrunch

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje