Video: Odpravite se med ljudi

Ob ustanavljanju podjetja je potrebno upoštevati mnogo dejavnikov: najprej moramo identificirati kupce, ugotoviti velikost trga ter spremljati našo konkurenco. Zelo pomembno pa je tudi to, da se čim prej odpravimo med ljudi in poiščemo njihovo mnenje.

Ob izdelavi poslovnega načrta moramo premisliti o mnogih dejavnikih, ki bi lahko vplivali na prihodnost našega podjetja. Identifikacija kupcev, velikosti trga ter konkurence je izrednega pomena za uspešno gradnjo temeljev novoustanovljenega podjetja, toda zavedati se je potrebno, da vsega ne moremo storiti za štirimi stenami ob vsem udobju, ki nam ga ponujajo naši poslovni prostori. To pomeni, da se moramo odpraviti ven – med ljudi, in izvedeti vse, kar še ne vemo in kar bi nam utegnilo koristiti pri nadaljnjem poslovanju.

Če se bomo odpravili med potencialne kupce, ne bomo pridobili le osnovnega znanja in razumevanja življenjskih navad potrošnikov, temveč tudi edinstven vpogled v njihove misli in način razmišljanja. Izvedeli bomo, kakšno je njihovo mnenje o našem produktu in kakšne izboljšave bi lahko še uvedli, da bi se za naš izdelek odločilo še več ljudi.

Tudi Steve Blank, podjetnik z več kot 30 let dela v visokotehnološkem okolju in ustanovitelj 8 startupov, je mnenja, da se mora podjetnik ob ustanovitvi podjetja podati med ljudi. Poglejte zakaj.

YouTube

Oznake: , , ,